Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolundaki önemli derbide Galatasaray'ın en güvendiği isim, gol krallığında zirvede bulunan başarılı santrforu Bafetimbi Gomis olacak.

Sarı-Lacivertlilerin bu sezon en formda ismi Brezilyalı başarılı hücumcu orta saha Giuliano Victor de Paulo da gollerine derbide devam edecek.

GOMİS'TEN 25 GOL

Geride kalan 25 haftada 61 golle ligin en skorer takımı olan Sarı-Kırmızılılar da Bafetimbi Gomis'in başarılı performansı dikkati çekiyor.
Süper Lig'de 24 maçta forma giyen Bafetimbi Gomis, 25 kez rakip fileleri havalandırarak etlili bir performans ortaya koydu. Fransız oyuncu, son 3 maçta gol atma sevinci yaşarken, söz konusu maçlarda rakip fileleri 8 kez sarsarak formda bir görüntü sergiledi.

Sakatlığı nedeniyle derbide oynaması beklenmeyen Galatasaray'ın diğer santrforu Eren Derdiyok  bu sezon takımına 16 lig maçında 3 gol katkısı verdi.
Bafetimbi Gomis'ten sonra Galatasaray'ın en skorer isimleri orta sahadan çıktı. Kanat oyuncusu Garry Rodrigues ile ön libero Tolga Ciğerci, 6'şar gol ile takımlarına önemli bir katkıda bulundu.

FENERBAHÇE'NİN EN GOLCÜ İSMİ GİULİANO

Sarı-Lacivertliler, bu sezon santrforlarından inişli çıkışlı bir performans alırken, takımın en golcü ismi ise Giuliano Victor de Paulo oldu.
Fenerbahçe'nin "10" numarası, 22 lig maçında 12 gol attı. Son 2 lig maçında fileleri sarsan Giuliano, formunu derbide de sürdürerek takımının 3 puan alması için mücadele verecek.
Fenerbahçe'nin kadrosundaki 3 santrfor, bu sezon toplam 10 golde kaldı. Süper Lig'de ikinci yarının Fenerbahçe adına en golcü ismi Jose Fernandao'nun 5 golü bulunuyor. İspanyol santrfor Roberto Soldado ,Süper Lig'de 12. haftada Demir Grup Sivasspor'a karşı yaptığı "hat-trick" dışında gol atmayı başaramadı. Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan ve  derbide oynamayacak Hollandalı santrfor Vincent Jannsen sadece 2 kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-Lacivertlilerin, Fransız oyuncusu Mathieu Valbuena'nın da 5 golü bulunuyor.

GOLCÜ STOPERLERE DİKKAT 

Derbide karşılaşacak iki takımın stoperlerinin bu sezon attığı goller dikkati çekiyor.

Fenerbahçe'nin stoperleri 5, Sarı-Kırmızılıların stoperlerinin ise 6 golü var. Fenerbahçe'de derbide oynaması beklenen Roman Neustaedter'in 3, Martin Skrtel'in ise bu sezon ligde 2 golü var.

Galatasaray'ın "gizli golcüsü" Brezilyalı  Maicon Roque ise  5 gole imza attı. Galatasaray'ın milli stoperi Serdar Aziz  bu sezon 1 gol ile takımına katkıda bulundu.
.
Kaynak : Fotomaç