Süper Lig'de Beşiktaş'ın Sivasspor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmaya ilk gol öncesi yaşanan pozisyon damgasını vurdu.

Siyah Beyazlı takımın Güven Yalçın ile bulduğu gol öncesi topun taca çıktığı itirazları yapılırken, VAR'dan gelen onayla birlikte gol kararı verildi.

Mücadelenin devre arasında ise Demir Grup Sivasspor'un kaptanı Hakan Arslan, aldığı cep telefonuyla pozisyonu hakem Arda Kardeşler'e gösterirken önce sarı kart gördü, itirazlarına devam edince de ikinci sarı kartını da görüp kırmızı kart ile oyundan atıldı.

İlk yarının bitiş düdüğünün ardından eline bir telefon alan tecrübeli futbolcu, Arda Kardeşler'in yanına gidip, atılan gol öncesi topun taca çıktığını belirtti.

Maçın önüne geçen bu pozisyon maça damgasını vururken, Avrupa basını da Hakan Arslan'ın kırmızı kartına geniş yer verdi.

Olayı sayfasına taşıyan Fransız basınında L'Equipe şu ifadeleri kullandı;

"Hakan Arslan, telefonu ile hakeme hatasını göstermeye çalıştı. Takım kaptanı önce sarı kart, ardından sakinleşmeyince kırmızı kart gördü. Görüntülerden oyuncunun haklı olduğu anlaşılıyor."

Belçika'dan Walfoot ise olayı; "Futbolcu, pozisyonu hakeme telefonundan göstermek isterken kırmızı kart gördü" şeklinde aktarırken, Nieuwsblad, "Görülmemiş olay! Sivasspor kaptanı pozisyonu telefonundan hakeme gösterdi, kırmızı kart ile cezalandırıldı." yorumunu yaptı.

Alman 11Freunde sitesi ise "Mutlaka bunu görmelisiniz" başlığı ile verdiği haberde Hakan Arslan'ın hakem Arda Kardeşler'e "Bak! Telefonuma bak!" dediğini ve hakemin de Hakan Arslan'ı oyundan attığını yazdı.

Öte yandan Sivas ekibinin kaptanı Hakan Arslan, kırmızı kart görmesinin ardından telefonu yere fırlatmış, ardından da panoyu tekmelemişti.

.

Kaynak: Fotomaç