Geride kalan yılı "dolu dolu" yaşadıklarını anlatan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2015 yılı çok verimli geçti. Madalyaları ikiye katladık. 2016, 2015'ten daha iyi olmalı" dedi.

Altyapıda yıldızlar ve gençlerden iyi bir kadro yetiştirmeyi hedeflediklerini ve bu yönde çalıştıklarını anlatan Taşpınar, "2020 Tokyo Yıldızlar Projesini yürürlüğe koyduk. Eğer bu projeden 100 kişi arasında bir kaç tane sporcu bulabilirsek, hedefi yakalamış oluruz" diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları'nı 3 sporcuyla garantilediklerini ifade eden Taşpınar, şunları kaydetti:

"Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Nisan ayındaki şampiyonada bir kota daha almak istiyoruz. Olimpiyatlarda madalyayı hedefliyoruz. Değişmeyen gündemimiz doping. Bunu da asla gözardı etmiyoruz. Aksilik olmasın diye antrenörlerimizin ve tüm camianın dikkatini çekiyoruz."

-Halterde faal il sayısı 63'e yükseldi

Geçen yıla oranla sporcu sayısında da artış gösterdiklerini belirten Taşpınar, göreve geldiklerinde camiada sporcu bulmakta zorlandıklarına dikkati çekti.

Taşpınar, göreve geldiklerinde halterin 32 ilde faal olduğunu ancak bu sayıyı 63'e çıkardıklarını anlattı.

Çalışmalarda zorlandıklarını dile getiren Tamer Taşpınar, "Halter branşı için çok rahat sporcu bulunmuyor. Bugüne kadar bir elin parmakları kadar sporcuyla halter dönmüş. Bizim yönetimimiz sıfırdan başladı. Çok büyük bir başarı elde ettik" değerlendirmesinde bulundu.

AA