Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'dan gönderilmesini değerlendirerek, "Hamza Hamzaoğlu'na yapılanları çok doğru bulmuyorum" dedi. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek, deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özdilek, 3. kez milli takım arasını yaşadıklarını, ilk aranın ihtiyaçları olan bir süreç olduğunu belirterek, "Bakıldığı zaman olmasa fena olmazdı diyebileceğimiz bir süreçti. Ama çalışma anlamında çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Milli takım aralarından sonraki süreçler her takım için zor" diye konuştu.

"HAMZAOĞLU'NA YAPILANLARI ÇOK DOĞRU BULMUYORUM"

Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'dan ani bir şekilde ayrılışı hakkında görüşlerini dile getiren Özdilek, "İçeriğini bilmiyorum. Medyadan takip ediyoruz. Hamza hocayla görüşmedim. Yapılanı çok doğru bulmuyorum. Geçen sene çok zor bir durumda görevi kabul etti. Yapabileceğinin maksimumunu yaptı. 3 tane kupa kazanarak sezonu bitirdi. Sezona da bence Galatasaray bu yarışın içinde olan, yine Avrupa'da elinde şansı bulunduran bir yapıdayken bir anda şok olduk. Başarıysa başarı kriteri nedir onu bilmek önemli. Ama tabii bir de olayın içeriği bilmek lazım. Çok yorum yapmam da doğru değil. Hamza benim çok sevdiğim, çok da başarılı bulduğum ve bulunduğu yeri de her yönüyle temsil eden duruşuyla, tavrıyla çok değerli bir meslektaşım" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR'U GEÇMEK İSTİYORUZ"

Deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Özdilek, şunları kaydetti: "Neler yapabileceğimizi sahada göreceğiz. Milli takıma giden oyuncuların geri dönüşleri çok önemli. 8 tane milli takıma oyuncu yolluyoruz. Yolculuklar da ciddi yıpranarak geri geliyorlar. Djalma'nın durumuna yarın bakacağız. Kendisiyle konuştuğumuzda arka adalesinde yırtığı var. El Kabir cezalı. Son iki gündür Guido bel spazmından dolayı antrenmana çıkmıyor. Bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. Trabzon'un içinde bulunduğu durum, hoca değişikliği, seçimleri birçok sıkıntılı periyodu görünüyor. Beklentilerini alamayan bir Trabzonspor gibi görünüyor ama Trabzon büyük bir camia buna aldanmamamız gerekiyor. Yine çok zorlu bir müsabaka oynayacağız. Bunun yanında bir de seyircisiz bir müsabaka oynanacak. Artı mı eksi mi olur bilemiyorum. Statlarda seyirciyle oynamak daha keyifli. İki taraf açısından da önemli bir müsabaka. Biz kazanıp Trabzonspor'u geçmek istiyoruz. Puansal olarak çok yakınız."

"BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDA BİLE ZORLANIYORUZ"

Yunanistan - Türkiye maçında saygı duruşu esnasında yaşananları değerlendiren Özdilek, "Rakip milli takımın marşı çalınırken hayatını kaybeden insanlar için saygı duruşu yapılırken maalesef hiç de hoş olmayan görüntülerle karşı karşıya kaldık. Hayatını kaybeden insanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bile zorlanıyoruz. Nereye gidiyoruz, ne yapmak istiyoruz? Açıkçası bunun kararını çok doğru ifade edemiyorum. Burada insan hayatından bahsediyoruz. Bu bizim ülkede olmuş, Avrupa'da olmuş insan her yerde insandır. O konuda biraz ayıp ediyoruz gibi görünüyor. Milli takım hazırlık maçlarında oynanan İngiltere - Fransa maçı öncesi atmosferi, insanların ortaya koyduğu tabloyu hayretle ve müthiş bir duygu yoğunluğuyla seyrettik. Böyle olması lazım. İşimize gelen tarafları örnek almamalıyız" ifadelerini kullandı. Gençlerbirliği oyuncuları, sabah saatlerinde teknik direktör Özdilek'in yönetiminde yaptığı ve ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan antrenmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. - ANKARA