Pereira: Hakemler futbolun temel özelliklerini bilmiyor ve Bu yüzden hata yapıyorlar.

Aybaba: Hakem faciaları nedeniyle düşme potasına girdik. Sorumlusu kim olacak?

Müftüoğlu: Hakemler gördüklerini çalıyor. Hataları azaltmaya çalışıyoruz.

ANTALYA’da düzenlenen MHK Kış Semineri’nin en ilginç görüşme Süper Lig takımlarının antrenörleriyle hakemler arasında gizli kapılar ardında yapılan görüşmeydi. Görüşmeye F.Bahçe hocası Pereira, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Samet Aybaba, Okan Buruk, Tolunay Kafkas, Hamza Hamzaoğlu, Abdullah Avcı, Rıza Çalımbay, Erkan Sözeri, Yücel İldiz ile ikinci lig teknik direktörü katıldı. Toplantı 45 dakika sürdü. Görüşmede Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddisi Müftüoğlu, teknik adamlara ilk yarıda yaşanan ve kafalarda oluşan soruları yöneltmelerini istedi. Görüşmeden önce ise Pereira, Müftüoğlu ile birebir görüşme yaptı.

GÖRÜŞME ÇOK VERiMLi GEÇTi

GÖRÜŞMEDE F.Bahçe Hocası, hakemlerle ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Portekizli, hataların nedenini hakemlerin futbol bilgisine bağlarken “Hakemler futbolun sistemi, taktiği ve oyun yapısını bilmiyor. Biz hocalar da hakemliği bilmiyoruz. İki tarafta hata yapıyor. Ama hakemlerin daha çok çalışması lazım” diye konuştu.Samet Aybaba ise üst üste yaşanan hakem faciaları nedeniyle düşme potasına gerilediklerini belirtip “Bunun sorumlusu kim olacak. Mağdur edildik. Hataların bir daha tekrar etmemesini bekliyoruz” dediMHK Başkanı Müftüoğlu da hakemlere hatalarını tek tek anlattıklarını belirtip “Hakemler gördüklerini çalıyor. Gerçekler ortada. Bu hataların bir daha tekrar edilmemesi gerektiğini söyledik” diye konuştu.

Volkan tabii ki gelmek ister

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Volkan Demirel’in ay yıldızlı formayı yeniden giyip giymeyeceği hakkında ilk kez bir açıklama yaptı.

MHK Kış Semineri’nde konuşan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Kazakistan maçından beri kadroya almadığı Volkan Demirel hakkında ilk kez konuştu. Konunun sadece Volkan’a indirgenmemesi gerektiğini belirten Terim, “Volkan tabii ki Euro 2016’da oynamak isteyecek. İstemeli de. Gelir gelmez, oynar oynamaz, ama bu takım herkesin milli takımı. Bütün oyuncular için adil bir değerlendirme yapacağız” dedi. Fatih Terim, takımların bir sezonda istediği sayıda teknik direktörle çalışma hakkının da olduğunu söyledi.

Tartışma futbola katkı vermeli

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddet istemediklerini ifade ederek, bunu engellemek için gereken her adımı atacaklarını söyledi.

YABANCI HAKEM GEREKSİZ

Bakan Kılıç, diğer sporlarda hakemlerin çok tartışılmadığını belirtip “Televizyonda futbol tartışılacak ama öyle uzun soluklu tartışmalar oluyor ki, konular öyle farklı yerlere gidiyor ki, futbol futbolluktan çıkıyor. Tartışmalar futbola katkı vermeli. Ayrıca Türk hakemliğini nasıl geliştiririz konusunu konuşmalıyız, yabancı hakemi değil. Yabancı hakem gereksiz bir tartışma” açıklamasını yaptı.

HATALAR SONUCA ETKi ETTi

ANTALYA’da yapılan 2015-2016 TFF Kış Hakem Semineri’nde konuşan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, geçen sezon yaşanan hakem hataları ile bu sezonun ilk yarısındaki hata oranının aynı olduğunu açıkladı. İlk yarıda hakem hatalarının sonuca etki ettiğini itiraf eden Müftüoğlu, “Dünya arenasında görev yapan Ahmet Çakar ve Cüneyt Çakır gibi hakemlerin sayısı artmazsa başarıdan söz edilemez” dedi.

34 hakem kokart taktı

MHK Kış Semineri’nde 34 hakeme törenle 2016’da taşıyacakları FIFA kokartları takıldı. Hakemlerden Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy ve Deniz Ateş Bitnel’e kokartlarını Bakan Akif Çağatay Kılıç taktı. (Hürriyet)