Almanya Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim’ın Başkanı Dietmar Hopp’un sahibi olduğu ilaç şirketi, corona virüsü aşısı için çalışmalara başladı. 

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve hızla dünyaya yayılan corona virüsü, on binlerce insanın vefatına neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü, hemen hemen her ülkede görünen corona virüsünü, dünyayı etkileyen salgın hastalıklara verilen pandemi olarak nitelendirme kararı aldı. Aynı zamanda ilaç şirketi CureVac’ın da sahibi olan Hoffenheim Başkanı Dietmar Hopp, corona virüsünü önlemek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

TRUMP’A SATMADI

Birçok takım taraftarı tarafından protesto edilen, Bundesliga’nın 24. haftasında Bayern Münih ile oynanan maçta Hoffenheim taraftarlarının küfürlü pankart açtığı Hopp’un şirketi, bir anda dünyanın haber beklediği isim oldu. Hopp’un ilaç şirketi, corona virüsü aşısı için yürüttüğü çalışmalarda büyük ilerleme kaydetti.

Hopp, corona virüsü aşısını tüm insanlık için yapacaklarını belirtirken “İnsanlara yardım etmek istiyoruz. Ancak bunu belirli ülkelerdeki insanlar için yapmayacağız. Tüm dünyaya yardımcı olacağız” dedi.

Hopp’un, corona virüsünün tedavisinde aşı üreten şirketini satın almak isteyen ABD Başkanı Donald Trump’ın teklifini kabul etmediği iddia edildi. Alman Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier de konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Aşı ABD’ye satılmayacak. Almanya satılık değildir” şeklinde konuştu.

ORTAĞI UMUT VERDİ

Şirketin önemli hissedarlarından Florian van der Muelbe de, corona virüsü aşısı çalışmaları hakkında verdiği bilgide “Corona virüsü için birçok aşıyı test etmeye başladık. Haziran ya da temmuz ayında corona virüsü aşısını bulmayı umuyoruz. Eğer yetkililerden gerekli izinleri alabilirsek, kısa süre içerisinde aşıyı insan üzerinde de denemeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.