Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında dün oynanan Beşiktaş Fenerbahçe derbisini Levent Ümit Erol kaleme aldı.

Dev derbi... Bana göre ülkenin en büyük futbol derbisi .. Neden mi böyle diyorum? Çünkü iki takım arasında olan tüm derbiler heyecanlı kıran kırana bol gollü geçer.. Gelelim maça.. 

Fenerbahçe oyuna çok iyi başladı. Takım kurgusu topa hakim olma derken Fernandao'nun çalışkan ve istekli olması, ta ki 35. dakikaya kadar...

O dakikadan sonra takım kimyası mecburen bozulmak zorunda kalınca ikinci devre Beşiktaş‘ın akın akın geleceği kendini belli etti ..Burada ben Hasan Ali‘ye gönül sayfamda cezayı kesiyorum geçen hafta takım 3-0 galip ve sen olmayacak yerde olmayacak pozisyonda kart görüp takımını eksik bırakabiliyorsun ..Düşünün dostlar dün gece Fenerbahçe senelerdir memnun olmadığı Hasan Ali‘yi dahi aradı ikinci 45 dakikalık bölümde .. Bu sorumsuzluk ağır cezalandırılmalı kanımca ..

Maçın kırılma anlarından olan Vida‘nın golünde sporseverler İsla’yı izlesin ne yaptığı belli olmayan şuursuzca ceza alanı içinde koşan bir İsla ..Sol bek mevkisine geçtiği halde rakibinin yanına dahi gidemeyen ilk yarının son bölümlerinde Atıf‘ın Q7 üzerine gittiği anlarda izleyen bir İsla .. 

İlk yarıda maçı izlerken dediğim Fernandao golü ofsayt tweetim çoğu Fenerbahçeli kardeşlerimden tepki aldı ama maç sonunda çoğu spor insanı hatta Aykut Kocaman dahi golün ofsayt olduğunu belirtti. Ayrıca bana göre İsla‘nın Q7 hareketi de penaltıydı ayağına basıyor rakibinin lakin.. Fenerbahçeli olmam dogruları inkar etmemi gerektirmez. Doğruları söylemek için bu sektördeyiz çünkü elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce ..

İkinci yarı Şenol Güneş kapanan Fenerbahçe‘yi görünce hemen hamlesini yaptı forvetleri çiftledi.. Quaresma ise son derece rahat oynadıkça, Beşiktaş akın akın gelmeye başladı ve göbekten değil hep sağ kanattan.. Çünkü orada Isla vardı..

Beşiktaş ortaya koyduğu oyuna rağmen puan kaybetse dün geceden beri en çok konuşulan isim sanırım Cüneyt Çakır olurdu. İsla ve Fenerbahçe takımının kötü oyunu dün geceki Çakır performansını da kurtarmış oldu.

Tempolu geçen derbide maç önesinde Kocaman-Güneş görüntüleri güzeldi. Sahadaki mücadele güzeldi, maç sonu ortalığın gerilmesi doğaldı, ama maç sonrası Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman için yapılan hadsiz ve anlamsız yakıştırmalar derbide güzel olan her şeye gölge düşürdü..

Ben, Fenerbahçe takımına hala güveniyorum inancım aynı 21 maçlık bir seri yakalayan Fenerbahçe özellikle kendi içinde bölünmeyi bırakırsa bu ligin fikstür avantajıyla da en şanslı takımı bana göre şampiyonluk için.. Hep iyi ve mutlu günlerde gecelerde birlikte olmak değil en kara gecelerde de beraber ve tem yürek olmak yakışandır.

Fenerbahçe camiasına.. Ben bunu bekliyorum ve hala inanıyorum ..Kaybedilen bir 3 puan ve hak eden bir Beşiktaş‘a elbetteki üzücü ama dersleri alacaktır bu takımın oyuncuları daha da kenetleneceklerdir dün gece çoğunun üzüntüden uyuyamadıklarını biliyorum camianın bu takıma sonuna kadar destek olması gerek eğer ki bunu medyamızla taraftarımızla beraber yapabilirsek O şampiyonluk kupası 4.yıldız ile beraber Fenerbahçelilerin olacaktır ..

Beşiktaş takımını hocasını haklı galibiyetlerinden dolayı tebrik ederim tertemiz bir oyunla haklı galip gelen bir takımdılar dün gece ..Lig uzun daha çok sular akar köprü altından finalinde yanılmayacağıma inanıyorum haydi bakalım.. Herkese mutlu haftalar Perşembe gecesi derbinin kupa ayağında buluşmak üzere.

..Saygılarımla ..