Siyah-beyazlı oyuncu için İtalya’nın Roma ve Marsilya kulüplerinin girişimleri bulunuyordu. İki kulübün de menajerler vasıtasıyla yıldız oyuncu hakkında bilgi aldıklarını da biliniyordu. En son Marsilya kulübünün milli futbolcu için 9.5 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardığı iddia edilmişti.

Marsilya’da, Oğuzhan Özyakup ismi gündemde mi ?

Marsilya yerel basınında çıkan haberlere göre kulüp yetkililerinin yıldız oyuncu için girişimlerde bulunmadığı ve çıkan haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Fikret Orman’dan Oğuzhan’ın bonservis bedeli açıklaması

Öte yandan Avrupa Kulüpleri’nden teklif geldiği iddia edilen Oğuzhan Özyakup için Fikret Orman’ın bonservis bedeli olarak “Bizim transfer listesinde yer alan 28 yaşındaki Vida için Dinamo Kiev Kulübü 9 milyon Euro istiyorsa 25 yaşındaki 10 numaram Oğuzhan’ın için istenen rakam 19 milyon Euro değil 29 milyon Euro olmalıdır.” dediği ifade edildi. Aslen Trabzonlu Hollanda doğumlu futbolcu, Hollanda’nın 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımlarında forma giydi. Oğuzhan Özyakup A milli takım tercihini ise Türkiye’den yana kullandı.

Oğuzhan geçen yıl ne yaptı ?

Oğuzhan, geçen yıl Beşiktaş forması ile ligde 29 maçta 5 gol atıp 7 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde 9 maçta forma giyen milli futbolcu, iki asist yaptı. Yıldız futbolcunun Beşiktaş ile bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor.