Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde meydana çıkan gerginliklerin ilk adımı, Oğuzhan Özyakup ile Robin Van Persiearalarında yaşanan söz dalaşı ile geldi. Arsenal döneminden arkadaş olan ve epeyce sıkı bir dostlukları bulunan ikilinin arasındaki tartışma şaşırma yarattı.Oğuzhan Özyakup, 28 Ocak tarihinde NTV Spor’da Sporun Renkleri programında yaptığı açıklamada Van Persie ile epeyce yakın olduğunu anlatmıştı.
Van Persie’ye çok şey borçlu olduğunu ifade eden Oğuzhan, “Arsenal’a gittim, Van Persie’nin de eşi Faslı, bize azıcık daha yakın. Hollanda’da doğup büyüdüm, daha sonra Londra’ya gittim, Van Persie de Arsenal’da kaptandı. Harika iyi baktılar bana, onlara aslında fazla şey borçluyuz ama Van Persie ile ailesi İstanbul’a geldikten sonra ben de onlara fazla takviye ettim. Sonuçta keza insan olarak hem de futbolcu olarak benim örnek aldığım. Gençlere çok asistan oluyor. İdmanlardan sonra bana gel Ozzie ekstra çalışalım derdi, böyle bir insan” demişti.

OĞUZHAN İPLERİ KOPARDI

Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olarak elendikleri mücadelenin ardından konuşan Oğuzhan, Van Persie ile bundan böyle arkadaş olmadığını söyledi.
Oğuzhan yaptığı açıklamada, “Diğer bir oyuncuyla (Van Persie) özel bir şeyim vardı, bu maça kadar. Herkes karakterini belli etti bugün” diye konuştu.