Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham;  La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, Serie A'dan ise Milan, Inter ve Juventus, Avrupa Süper Lig'de yer alırken; Almanya Ligi takımları ile Fransız devi PSG yeni organizasyona katılmadı.

Yeni organitasyona tepkiler ise gecikmedi.

FIFA, Almanya Bundesliga yönetimi ve Fransa Futbol Federasyonu da Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı.

UEFA, "bencil projeyi" durdurmak için tüm imkanlarını kullanacağını duyururken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise bunun futbola büyük zarar vereceğini dile getirdi.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Pazar günü acil olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Hollanda ekibi Ajax'ın Yönetim Kurulu Başkanı Edwin van der Sar'ın başkanlık ettiği toplantıda Bayern Münih ve Paris Saint Germain hazır bulundu. Toplantı sonrası ECA'nın Süper Lig modeline şiddetle karşı çıkacağı belirtildi.

UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga ve İtalya Futbol Federasyonu ile Serie A yönetimiyle ortak bir deklarasyon yayınlayarak, ayrılığa karşı birlikte kalınacağı açıklandı.

Almanya futbol modeli yatırımcıların kulüplerde yüzde 49'dan fazla pay sahibi olmasına izin vermiyor. Taraftarların kendi oylarını verme hakkı bulunuyor. Bu nedenle Bundesliga takımları Süper Lig'e karşı çıktılar. Fransız PSG'de Süper Lig'de yer almayacak. 

Fransa Başkanı Emmanuel Macron da Fransa takımlarının Avrupa Süper Ligi'nde olmaması nedeniyle duyduğu memnunuyeti dile getirdi.

Avrupa Süper Ligi'nin birlikteliğine ve sportif değerine zarar vereceğini belirtti.

Öte yandan eski Manchester United kaptanı Garry Neville ise Avrupa Süper Ligi planlarınını "Mide bulandırıcı" olarak nitelendirdi.

ManU efsanesi ve Lig 2 kulübü Salford City'nin ortaklarından Neville, Sky Sports'a kararla ilgili konuşurken şu ifadeleri kullandı;

"40 yıldır Manchester United taraftarıyım. Dürüst olmak gerekirse, buna benim kulübüm de dahil, bu gücü ligin zirvesindeki takımlardan geri almalıyız"

Eski İngiltere Milli Takım futbolcusu 6 İngiliz ekibinin puanlarının düşürülmesi ve cezalandırılmaları gerektiğini vurgularken,  özellikle Liverpool ve Manchester United'ı hedef aldı ve şu açıklamada bulundu;

"Tam bir açgözlülük. Onlar(Kulüp sahilleri) açgözlüler. Bu ülkede futbolla ilgili bir şey yapmalıdar. Bu yüz yıllık kulüpleri seven ve yaşayan taraftarlar var. Liverpool, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diye şarkı söylüyor. Halkın kulübü öyle mi? Man United, 100 yıldan fazla bir süre önce işçilerin kurduğu bir kulüptü. Artık öyle mi? Bu dünyanın ve bu ülkenin en büyük spor organizasyonu. Bu bir suç. " diye sordu.  Salgının ve ekonomik krizin ortasındayız. Yarı profesyonel futbol kulüpleri iflas etmiş durumda. Yarın bu takımların tüm puanlarını düşürün. Ligin en altına gönderin ve ceza verin. Ciddi şekilde, bunu yapın" 

Kaynak: NTV Spor