Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) Rus atletlerin Rio'daki Olimpiyatlar'a katılmasını engelleyen kararı, Moskova'da büyük tepki ile karşılandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu kararı kınadıklarını duyurdu.

St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılan uluslar arası haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya gelen Rusya lideri, IAAF'nin sadece doping yaptıkları tespit edilen sporculara bireysel olarak ceza vermesi gerektiğini belirtti. Putin, Rus sporcuların 5 Ağustos'ta başlayacak 2016 Yaz Olimpiyatları'na katılması için ise ara bir yolun bulunacağından ümitli olduğunu dile getirdi.

IAAF, daha önce Rusya Atletizm Federasyonu'nun üyeliğini atletlere doping verdiği gerekçesiyle askıya almıştı. Birçok spor dalında atletlerin bu yıldan itibaren yasaklı maddeler listesine alınan meldonyum maddesini kullandıkları ortaya çıkmıştı.

Rus sporcularına dopingin devlet tarafından organize edildiğinden şüphe ediliyor. Doping iddialarına Amerikan Adalet Bakanlığı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından incelenmişti. Rusya atletlerin Rio'daki Olimpiyatlar'a katılmasını engelleyen karar IAAF tarafından da tanınmıştı. 

Kaynak : Sondakika.com