Paraguay emniyet teşkilatının yöneticisi Gilberto Fleitas, tarafından yapılan açıklamada, Ronaldinho ve kardeşi Deisi de Assis Moreira'ya tutuklama dışında bir ceza verilmesi yönünde savcılıktan gelen talebin kabul edilmediği ve ikilinin, tutuklandığı ifadedildi.

Savcı Federico Delfino'nun, Brezilyalı eski efsane oyuncu ve kardeşinin serbest bırakılarak alternatif bir ceza alması yönündeki talebinin, hakim Mirko Valinotti tarafından reddedildiği ve Ronaldo de Assis Moreira'nın (Ronaldinho), Paraguay'ın başkenti Asuncion'da gözaltında tutulduğu otelden alınarak tutuklandığı belirtildi.

Soruşturmaları devam eden Ronaldinho ve kardeşi Assis'in, bugün yeniden hakim karşına çıkması bekleniyor.

Savcı Delfino, dün yaptığı açıklamada, ikilinin sahte evrakla ülkeye giriş yaptığını kabul etmesine rağmen bu eylemi kasıtsız olarak gerçekleştirdiğini ve bu nedenle tutuklama yerine alternatif bir cezaya çarptırılacaklarını dile getirmişti.

Paraguay'ın başkenti Asuncion'da bir yardım etkinliğine katılmak amacıyla ülkeye giriş yapan Ronaldinho ve kardeşi Assis, kaldıkları otelde yapılan kimlik kontrolünde sahte pasaport kullandıkları gerekçesiyle hafta içinde gözaltına alınmıştı. Dünyanın en yetenekli orta saha oyuncuları arasında gösterilen Brezilyalı yıldız Ronaldinho, 2015 yılında nokta koyduğu futbol kariyerinde Ligue 1 ekibi PSG, Serie A ekibi Milan ve La Liga devi Barcelona gibi Avrupa'nın önemli takımlarının formalarını giymişti.

Kaynak: TRT Spor