Temmuz 2018’den bu yana Çin Ligi ekibi Guangzhou Evergrande’de forma giyen 26 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkesi Brezilya’ya gitmişti.

Akşam'da yer alan habere göre; Çin ekibi, vakaların azalmasının ardından geçtiğimiz günlerde çalışmalara başladı ancak Sambacı uzakdoğu ülkesinin sınırlarını kapatması üzerine Brezilya’da kaldı.

Talisca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullansa da; “Umarım Evergrande benim için en kısa sürede özel vize alabilir, ben de bir an önce dönerim” Çin basını Brezilyalı’nın satış listesine konulduğunu iddia etti.

Ülkeye ne zaman giriş yapabileceği belli olmayan Talisca’nın Çin’deki en pahalı üçüncü oyuncu olduğu belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi; “Talisca’nın piyasa değeri 16 milyon euro. Evergrande bu parayı verene Talisca’yı satabilir”

Nb.sportscn.com, Talisca gibi takımın diğer yıldızı Paulinho’nun da satılabileceğine öne sürdü.. Bu haber sonrasında hafta içinde yaptığı paylaşımlarla Beşiktaşlı taraftarları heyecanlandıran 26 yaşındaki Brezilyalı futbolcu için ‘Acaba Beşiktaş’a mı gelecek sorusu?’ gündeme gelse de yönetimin politikası nedeniyle bu transfer imkansız görünüyor.

Maaş bütçesini yeni sezonda 15 milyon euroya düşürecek olan Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın Yönetimi, hem Talisca’nın bonservisini karşılayacak maddi olanağa sahip değil hem de Brezilyalı’nın yüksek ücreti takımdaki dengeleri bozabilir.

Brezilyalı oyuncunun transferiyle ilgili geçtiğimiz günlerde Siyah Beyazlı teknik direktör Sergen Yalçın transferin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını şu ifadelerle dile getirmişti; “Talisca’yı kim istemez ama şartlar pek elverişli değil. Keşke gelse. Talisca’yı şu anda alamayız. Talisca’nın Çin’de kazandığı parayı Türkiye’de ödeyecek takım zor bulunur” 

Kaynak: Mynet Spor