Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle futbol ekonomik olarak büyük darbe alırken birçok ülkede futbolcuların maaşlarında kesintiye gidileceği gündem oldu.

Akşam Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan TFF başkanı Nihat Özdemir, mali ve idari sorunlarını değerlendirirken kulüplerin maaş indirimi konusunda kendilerinin bir karar almayacaklarını şu sözlerle dile getirdi; "Her kulüp ücret konusunda kendi çözümünü üretecek. Kulüpler hangi futbolcuyla, hangi şartlarda anlaşmış, hangi sözleşmeleri yapmış ben bilmem ki. Her kulübün maddi durumu ve şartları farklı. Onlar kendisi değerlendirecek.”

Kulüplerin bankalarla yapığı kredi anlaşmalarının da kulüpleri ilgilendirdiğini ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Özdemir, "Her kulüp kendi mali şartlarına göre bankalarla yeniden durum değerlendirmesi yapabilir" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, UEFA'nın Finansal Fair Play kararından sonra kendilerinin de düzenleme yapacağını belirtirken şu ifadeleri kullandı; "Finansal Fair Play bize ait bir durum. Liglerin başlamasından sonra Milli Finansal Fair Play sistemini, kriterlerini zamanlama yönünden ve şartlar yönünden oturup yeniden konuşacağız.”

Kaynak: Goal.com