İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye Avrupa'dan 2 yıl men cezası kararı veren UEFA, Finansal Fair Play konusunda titizliğini devam ettirmek adına kolları sıvadı.

Futbol Arena'da yer alan habere göre; UEFA, pilot takımları kullanarak ''hayalet transfer'' yapan, transferde kiralık gönderilen oyuncularla ilgili gelir gösteren ve bu sayede finansal fair play dengesini korumak isteyen kulüpleri yakın takibe aldı.

Corriere dello Sport'un son sayısında yer alan habere göre, özelllikle 2016/17 sezonundan itibaren İtalyan futbolunun gelirinin yaklaşık %22'sinin bu yönde gösterildiği, kiralık gönderilen futbolcuların sembolik rakama geri alınması gibi hususların araştırılacağı öne sürüldü.

DOSYA KAPANMADI

Ayrıca geçtiğimiz günlerde UEFA, Avrupa'dan 2 yıl men ve 30 milyon Euro para cezası verdiği Premier Lig tekımı Manchester City hakkındaki dosyasını kapatmadı. Guardiıan'da çıkan habere göre; UEFA, bu kez 2012/2016 arası şüpheli görünen sponsorluk anlaşmaları ve kulübe aktarılan para araştırılacak ve ekstra yatırım uygulabileceği konuşuluyor.

Kaynak: Mynet Spor