Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile yaşadığı polemik sonrası bir kez daha futbol kamuoyunun gündemine oturan Yılmaz Vural, Türkiye’deki futbolun büyük bir sistem krizi içinde olduğunu söyledi. Star gazetesinden Melih Sadıkoğlu’na röportaj veren Vural “Avrupa’da 6. ve 7. büyük futbol ekonomisine sahibiz. 1 milyar dolar dönüyor. Oyuncuların alacağı kulüplerin alacağı var, kulüpler batmış durumda. UEFA’da yığınla dosya var. TFF’nin ‘dur’ demesi lazım. Ama TFF’yi kulüpler yönetiyor. Kim birbirine zarar vermek ister” değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz Vural, Türkiye’deki futbol ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Futbolun içinde bozuk antrenörün, bozuk başkanların, bozuk medyanın yarattığı bir kaos var.. Herkesin futbol denilen şeyin altını doldurması lazım. Galatasaray’ın, Fener’in, Beşiktaş’ın yığınla borcu var.. Ben vatandaşım en ufak borcumda başıma geliyorlar.. Neden kulüpleri kimse sormuyor? Sorumluların kulüpleri incelemesi şart.

Bu ülkeye 30 senedir hizmet ediyorum ama TFF genel kurulunda bir oy verme hakkım bile yok. Futboldan gelmeyenlerin var ama benim yok.. Adam oto galerici, adam fabrikatör, adam iş adamı yönetime giriyor. Futboldan gelen bir tane adam yok. Antrenörlüğü çok iyi yapacak biriyim. Yurt dışında sıfırdan başlayıp Köln’de antrenör diploması aldım. Bütün lisansları aldım, varsa yapacak bir adam gitsin Almanya’ya yapsın göreyim.

Benim babam işçiydi ne maddi destek aldım ne bir şey. Küçük bir çantayla gidip yapmışım. Türkiye’de herkesin sempati duyduğu biri var mı benim gibi. G.Saray, Fener, ve Beşiktaşlısı bana sempati duyuyor. Halk bunu anlıyor ama anlamak istemeyenler de var. Biz bunları söyleyince aykırı insan oluyoruz. Üzüldüğüm konu bu. Kariyer için mi konuşuyorum, ne kariyeri 30 senedir bu işi yapmışım. Benim parada malda gözüm yok. Allah’ıma şükür her şeyim var.

Ben futbolumuzdaki sorunları dile getiriyorum ama olaylar hep benim başıma patlıyor. Benim gibi bir sürü adam var ama hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Kulüplerin teknik direktörleri kovması benle ilgili bir sorun değil. Yabancı hocaya hep karşıyım. Verelim bir yabancı tercüman işini yapsın ne güzel.. Ama Türk futbolunun gelişmesi için tek bir çivi çakan ortalıkta yok.”

Medyahaber