Ara transfer döneminde Süper Lig ekibi Beşiktaş ile yolları ayrılan Oğuzhan Özyakup, kiralık olarak sezon sonuna kadar Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Feyenoord'a imza attı.

27 yaşındaki oyuncu Oğuzhan, Emmen maçının henüz 93. saniyesinde golünü atmayı başardı. Bu gol aynı zamanda Oğuzhan Özyakup'un Feyenoord tarihinde ilk mücadelesinden ilk golünü en erken atan oyuncu olmayı başardı.

Bu rekorun daha önce 44 yıl önce Feyenoord formasıyla çıktığı ilk maçın 4. dakikasında attığı gol ile Rini Plasman'a aitti.

Eredivisie Ligi  tarihinde ise ilk maçında en erken gol atma rekorunun sahibi oyuna girdikten 17 saniye sonra Heracles formasıyla Willem II'ye gol atan Sebastian Jakubiak.

Hollanda ekibinin teknik direktörü Dick Advocaat, Oğuzhan'ın gol atmasını müthiş olarak değerlendirirken, "Özgüveni için harika bir durum. Performans olarak daha iyisini yapabilir. Bir süredir oynamadığını biliyoruz. Bu seviyede yarışmak kolay değil. Herkesin çok koşması gerekiyor. Sakatlanmasını istemiyoruz. Onu oyundan çıkardım çünkü risk almak istemedim" şeklinde konuştu.

Oğuzhan ise Telegraaf'a yaptığı açıklamada "Son günlerde sürekli seyahat halindeydim. İstanbul'dan İzmir'e gittim, geri döndüm. Sonra Hollanda'ya uçtum. Feyenoord ile iki kez antrenmana çıktım. Pek uyuma şansı bulamadım. Sonra maça çıkıp ilk dakikalarda gol attım. Harika oldu. Çok endişeli değildim çünkü rahat bir insanım" ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu ayrıca Hollanda'da yayın yapan Algemeen Dagblad tarafından haftanın 11'ine seçildi.

Kaynak: Goal.com