Fenerbahçe Beko ile unutulmaz başarılara imza atan deneyimli başantrenör Zeljko Obradovic yeni sözleşme konusunda Sarı Lacivertli yönetimle anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Hürriyet'te yer alan habere göre; aylardır yeni kontrat imzalamayarak gitti-gidiyor söylentileriyle Fenerbahçeli taraftarın yüreğini hoplatan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Fenerbahçe Beko'nun Koçu Zeljko Obradovic'ten Sarı Lacivertli taraftarları mutlu edecek bir haber geldi. Sırp çalıştırıcının, Fenerbahçe yönetiminin kendisine yönelttiği 2+1 yıllık teklife 'Evet' dediği öğrenildi.

Fenerbahçe'yi basketbolda tüm dünyanın tanıdığı bir marka haline getiren Obradovic, takımın iskeletini oluşturan Melih Mahmutoğlu, Nando de Colo, Luigi Datome, Kostas Sloukas, Ahmet Düverioğlu, Jan Vesely gibi tecrübeli isimlerin yanına genç isimler monte ederek yeniden Avrupa'nın zirvesine oynayan bir takım yaratma hedefiyle kolları sıvayacağı ifade ediliyor.

60 yaşındaki başarılı Sırp çalıştırıcı Obradovic'in Fenerbahçe'de bütçenin daralacağı söylentileri yüzünden kararsızlık yaşadığı ancak koronavirüs salgını sonrasında basketbolda bütün Avrupa kulüplerinde benzer küçülmelerin kaçınılmaz olduğunu görerek yuvada kalmaya karar verdiği düşünülüyor.

Fenerbahçe Beko'nun mali küçülme yaşasa da elindeki kadro iskeletine, Zeljko Obradovic faktörü de eklenince, takımın zirveye oynamasının kaçınılmaz olacağı basketbol camiasında konuşuluyor.

Kaynak: Super Haber