Deneyimli koç Sarıca, "Taraftarla oynamayı özledik. İnşallah bu sene buna kavuşuruz. Hazırlıkları tamamladık, artık son haftanın içindeyiz. Takımın durumu kötü değil. Yüzde 100 hazır ve formda değiliz ama şu dönemde de zaten bunu beklemiyoruz. 8 yeni oyuncuyla sezona başlıyoruz. Sistemin oturmasıyla ilgili çalışmalarımızı yaptık ama sezon içinde de geliştirilecek bir durum. Kaliteli, yetenekli oyuncularımız var. Bunu takım halinde sahaya sunmamız gerekiyor. Biz her sene kendimizi yolda büyüten, geliştiren bir takımız. Karşıyaka'da hep böyle oldu. Yine sezonun içinde bence hamle yapacağımız, yukarıya doğru yükseleceğimiz bir dönem olacak." dedi.

Oyuncular konusunda bilgi aktaran Ufuk Sarıca, Amath M'Baye'nin ameliyatından ötürü uzun süren bir sakatlık döneminden sonra yeni yeni form tuttuğunu, takıma yeni katılan isimlerden James Blackmon'un sakatlığı sebebiyle hazırlık döneminde takımdan ayrı kaldığına vurgu yaptı. 

Blackmon'un kalitesini ve oyunculuğunu bildiklerini dile getiren koç Sarıca, "Ona ihtiyacımız var, beraber oynamaya ihtiyacımız var. Bunlar bizi biraz geciktiren unsurlar oldu ama inşallah ilk maçla beraber en iyi Karşıyaka'yı sahada bulunduracağız."  ifadesini kullandı.

Sarıca, bu sezon ING Basketbol Süper Lig'de bulunan her takımın iyi isimlerle kadrolarını güçlendirdiğini belirterek, "Hazırlık döneminde takip ettiğim kadarıyla birbirini yenen bir sürü takım var. İddialı ekipler var. İnşallah bu sene biraz daha kalitesi yüksek bir lig olur. Hedefimiz yine ilk dört içinde olup, sezonun sonuna kadar sahada olabilmek."  şeklinde konuştu.

KAYNAK: TRT SPOR