İttifak Holding Konyaspor'un tecrübeli stoperi Uğur Demirok, ligde kalacaklarını belirterek, "Konyaspor'u bulunduğu bu kötü durumdan bir an önce çıkarmak istiyoruz" dedi.

Konyaspor camiasının bu tür zorlukların altından kalkabilecek güçte ve büyüklükte olduğunu belirten Uğur, "İnanmazsan başaramazsın, inanmak başarmanın yarısıdır. Camia olarak masöründen, malzemecisine, ahçısına kadar herkes inanıyor. Bazen futbolda işler istediğiniz gibi gitmez ama biz sahada elimizden geleni yapacağız. Temennim ve isteğim Allah'ın izniyle bu ligde kalacağız" ifadelerini kullandı.

Uğur Demirok, eski teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın futbol sisteminde defansın ön planda olduğunu ifade etti.

Ligin ilk yarısında Aykut Kocaman'ın tercihi doğrultusunda takımda bulunmadığını ve Bülent Korkmaz'ın gelişinin ardından ekibe dahil olduğunu hatırlatan tecrübeli savunmacı, şunları kaydetti:

"Aykut hocanın istediği sistemle, Bülent hocanın oyun sistemi birbirinden çok farklı. Aykut hocanın sisteminde takımsal defans daha ön planda. Öncelik, takım olarak defans yapmak. Daha sonrasında atak ve hücumsal fonksiyonları yerine getirmek. Bülent hocada ise biraz daha mücadeleci, biraz daha risk alıp, önde oynama isteği ve hücumsal futbol var. Bu değişiklik ilk 1-2 hafta kolay olmadı çünkü belli plana alışmış bir takım var. Takım dengesini değiştirmek kolay olmuyor. Ondan sonra bunun meyvelerini almaya başladık. Son 8 haftada inşallah bunları daha iyi göstereceğiz."

Kaynak : Mynet