Ekonomik açıdan tarihinin zor bir dönemden geçen ve bu nedenle Arjantinli yıldız Lionel Messi'yi de elinde tutamayan Barcelona'da gözler takımdan ayrılması istenen oyunculara çevrilirken, maaş bütçesini düşürme operasyonu da devam ediyor.

İspanyol basınına göre gidecekler listesinin ilk sırasında Brezilyalı oyuncu Philippe Coutinho yer alıyor.

Sport'un haberine göre geride bıraktığımız yaz aylarında aralarında Bosnalı yıldız Miralem Pjanic'in de olduğu 12 oyuncuyla yollarını ayıran Katalan ekibi, tarihinin en pahalı transferi için gelecek teklifleri bekliyor. Barcelona yönetimi Ocak ayındaki ara transfer döneminde 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun yanı sıra Fransız stoper Samuel Umtiti'yi de göndermeyi planlıyor. 

Newcastle United bekleniyor

Neymar'ın takımdan ayrılmasının ardından Iniesta'nın yerine geçmesi için Liverpool'dan 120 milyon euro + 20'si ödenen 40 milyon euro'luk bonuslarla kadroya katılan Coutinho, beklenenin altında bir performans sergiledi İmza attıktan sonra geçen 3.5 sezonluk sürenin bir sezonunda Bayern Münih'te kiralık olarak forma giyen Coutinho için Newcastle United'dan teklif bekleniyor. 

Sergilediği kötü performans nedeniyle piyasa değeri 30 milyon euro'nun altına düşen Coutinho'nun yanı sıra Umtiti'den de kendisine kulüp bulmasını isteyen Barcelona yönetimi savunma oyuncusunu ülkesinde bir takıma kiralık olarak gçndermeyi düşünüyor.

Barcelona'nın önümüzdeki günlerde her iki oyuncu için de kulüp arayışına girmesi bekleniyor.

KAYNAK: Goal