Kariyerinde bir dönem İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid forması giyen Hollandalı eski oyuncu Rafael Van Der Vaart, Joao Felix'in yetenekli bir oyuncu olduğunu ancak yanlış kulüpte oynadığını ifade etti.

Geçtiğimiz yaz 126 milyon euro'ya Portekiz Süper Ligi ekiplerinden Benfica'dan La Liga takımı Atletico Madrid'e transfer olan Felix, tarihin en pahalı Portekizli oyuncusu olmuştu.

20 yaşındaki yıldız 2018-2019 sezonunda forma giydiği 37 mücadele de 19 gollük performans sergilemişti.

Joao Felix'in Atletico Madrid'de yeterince etkili olamadığını ve bunun sorumlusunun teknik direktör Diego Simeone olduğunu söyleyen Van Der Vaart, "İyi bir oyuncu ama yanlış kulüpte. Ona imza attırdıklarında Simeone'nin farklı bir oyun planına geçeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım" ifadelerini kullandı.

Maç kazanmanın önemli olduğunu ancak eldeki oyunculara göre plan yapılması gerektiğini söyleyen der Vaart, "Atletico Madrid çok kompakt şekilde oynayan ve savunmaya fazla önem veren bir takım. Felix yanlış bir takımda ve yanlış bir hocayla çalışıyor. Atletico Madrid ona göre değil" şeklinde konuştu.

La Liga'da bu sezon Atletico Madrid formasıyla 24 resmi mücadeleye çıkan Joao Felix, 4 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Goal.com