Kariyerinin ilk 18 yılını La Liga devi Barcelona'da geçirdikten sonra Katar ekiplerinden Al-Sadd'a transfer olan ve aktif futbol hayatını sonlandıran 40 yaşındaki teknik adam Xavier Hernández Creus, İspanyol devi ile geçirdiği kariyerinde 25 kupa kazanmıştı.

Geçtiğimiz Ocak ayında İspanya ekibinin teknik direktörü Ernesto Valverde ile yollarını ayırmasının ardından bu görev için ilk olarak Xavi ile görüşülmüştü.

Xavi ise Barcelona'nın teknik direktörü olmak için doğru zaman olmadığını düşünerek teklifi reddetmişti. Barça'da Real Betis'in teknik adamı Quique Setien'i takımın başına getirmişti.

İspanyol gazetesi La Vanguardia'ya açıklamada bulunan Xavi, Barcelona'ya dönme konusunda çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Efsane futbolcu Xavi açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Barcelona'ya dönmek istediğimden eminim. Çok heyecanlıyım. Kendimi teknik direktör olarak görebiliyorum ve bilgilerimi oyunculara aktarabileceğimi düşünüyorum. Ancak tamamen sıfırdan başlayan ve kararların tamamının bana ait olduğu bir düzen kurulursa bu görevi yürütebilirim. Birlikte çalıştığım insanlarla aramda güven ve sadakat olmasını isterim. Sorunlu bir soyunma odasında bu mümkün değil" 

Kaynak: Goal.com