Avrupa futbolunda sezonun ortasına geldik. Süper Ligimiz dahil diğer büyük önemli ligde şampiyonluk mücadelesi büyük bir hızla devam ederken, Fransa 1. Ligi Ligue 1 için bu geçerli değil!

Çünkü Fransa’da son 3 sezondur zirveyi kimseye bırakmayan PSG, rakiplerine yine şans tanımayacağını daha Ocak ayından gösterdi! Son olarak Saint Etienne’i deplasmanda 2-0 mağlup eden Paris temsilcisi, puanını 63’e çıkardı ve en yakın rakibi olan ikinci sıradaki Monaco ile aradaki puan farkını 24’e yükseltti.

2012-13 sezonunun başında Milan’dan transfer edilen Zlatan İbrahimovic’in takıma katılmasıyla birlikte zamanla yıldızlar topluluğuna dönüşen PSG, o sezondan beri kupayı sürekli olarak müzesine götürdü.

Asıl hedef Devler Ligi

Arap sermayesinin desteğini arkasına alan PSG için asıl hedef elbette lig değil! Fransız ekibi, önümüzdeki sezon da İbrahimovic’li, Cavani’li ve Thiago Silva’lı kadrosuna başka dünya yıldızlarını katıp, Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmek istiyor. Bu arada PSG’nin ardından üst düzey liglerde takipçisine en çok puan farkı atan takım ise Almanya’da Dortmund’un (44) 8 puan önünde yer alan Bayern Münih (52).

kaynak: fanatik