Hürriyet'te yer alan habere göre; resmi teklif yapmayan ancak nabız yoklayan Süper Lig ekibi Galatasaray, 7 milyon Euro isteyen Başakşehir’e takas teklifin de bulundu.

Turuncu Lacivertli yöneticilerin ise milli futbolcu İrfan Can Kahveci'ye karşılık Marcao’yu istediği Sarı Kırmızılı kulübün ise transferi askıya aldığı iddia ediliyor.

Orta saha için Jean Michel Seri’nin de ismi geçse de Galatasaray'ın deneyimli teknik direktörü Terim’in yabancı bir oyuncu kiralamaktansa bonservisiyle yerli bir oyuncu almanın daha doğru bir tercih olacağı yönünde rapor vermesinin ardından, Galatasaray Yönetimi, Medipol Başakşehir’in kapısını çaldı.

Sezon başında 25 yaşındaki futbolcunun sözleşmesini 2024 yılına kadar uzatan Başakşehir Kulübü de 25 yaşındaki orta saha için 7 milyon Euro bonservis bedeli istediği çıkan haberler arasında.

Sarı Kırmızılı kulüün bunun üzerine takas teklifini masaya sunduğu Başakşehir'in bu formülde sadece Marcao’yu düşünebilecekleri iletti belirtiliyor.

Öte yandan Marcao için Serie A ekibi Roma’dan gelen 13 milyon Euro’luk teklifi reddeden Galatasaray'da bu talebi uygun görülmediği, Sarı Kırmızılı kulüün oyuncu satışı yapması ve Luyindama ile yolları ayırması halinde İrfan Can için bütçe yaratabileceği ifade edildi.

Başakşehir forması giyen İrfan Can’ın, yakın arkadaşları Oğulcan ve Taylan’ın oynadığı Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı da öne sürülüyor.

Ancak Sarı Kırmızılı takım, Başakşehir’in ‘Ya Marcao ya hiç’ şeklindeki yaklaşımı üzerine beklemeye geçti. 

Kaynak: NTV Spor