UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile deplasmanda karşı karşıya gelen temsilcimiz Medipol Başakşehir, 4. hakemin yardımcı antrenör Pierre Webo'ya söylediği ırkçı sözlerin ardından sahadan çekilmiş, protestoya Fransız ekibi de katılmıştı.

Tüm dünyada yankı uyandıran olay sonrası UEFA, karşılaşmanın hakem kadrosunu değiştirerek ertesi gün kaldığı yerden oynanmasına karar vermişti.

Sosyal medyada da gündem olan ve büyük ses getiren ırkçı olayın ardından, hakemlere karşı duruşuyla alkış toplayan deneyimli futbolcu Demba Ba yaşananları ilk kez anlattı.

beIN Sports'a verdiği röportajdan bir kısmı yayınlanan Senegalli oyuncu, soyunma odasına girdiklerinde konuşulanları şu sözler ile anlattı;

Soyunma odasında sağdan soldan sesler yükseldi. En sonunda "Ya hepimiz çıkarız ya da hiçbirimiz çıkmayız" dedik. Bazılarının özellikle de Enzo Crivelli'nin reaksiyonu beni şaşırttı. "Herkes çıkarsa sen de çık. 25 yaşındasın" dedim. Bana öyle bir bağırdı ki "Hayır, çıkmıyorum. Bu olayların futbol sahalarından silinmesi lazım. Eğer bugün hiçbir şey yapmazsak, bu devam edecek" dedi ve çıkmamaya karar verdi. Takım da onu izledi. Herkes kalınca maç ertelendi ve ertesi gün oynadık.''

.

Kaynak: Fotomaç