Süper Lig ekiplerinden Başakşehir ile sözleşmesi sona eren deneyimli futbolcu Mehmet Topal, Turuncu Lacivertli kulübe veda etti.

Topal veda mesajında şu ifadeleri kullandı;

''Temmuz 2019’da dahil olduğum İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’ndeki ilk sezonumda şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir ilke imza atmanın gururunu yaşadım. 

Süper Lig’in en genç şampiyon kulübünde iki yıl boyunca yaşadığım üst düzey profesyonellik, aile ortamı ve sonsuz güvenleri nedeniyle başta başkanımız Göksel Gümüşdağ olmak üzere tüm yöneticilerimize, şampiyonluk yaşadığım hocam Okan Buruk’a, tüm idari kadroya, kulüp personeli ve çalışanları ile 1453 Başakşehirliler taraftar grubumuza tüm kalbimle teşekkür ederim. 

Her şeyin hayırlısı olması dileğimle.

MEHMET TOPAL''

Ayrıca Turuncu Lacivertli kulüp ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Türkiye'de üç farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu olarak adını altın harflerle tarihe yazdıran, 2000, 2010 ve 2020'li yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde maça çıkan ilk ve tek Türk oyuncu olan Mehmet Topal, kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunda önemli pay sahibi olduğu Başakşehir ailesi için her zaman özel kalacaktır. Türk futbolunun 'Örümcek Adam'ına kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Başakşehir, Mehmet Topal'ın çeşitli görüntülerinin yer aldığı bir video da yayımladı.

Öte yandan Deneyimli futbolcu, 2000, 2010 ve 2020'li yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde maça çıkan ilk Türk futbolcu oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak Türkiye'de 3 farklı takımla şampiyon olan ilk futbolcu olarak tarihe adını yazdıran Mehmet Topal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de bir rekora imza atmıştı.