ARDA ile birlikte EURO 2016 sonrası Fatih Terim tarafından Milli Takım’a ikinci kez çağrılmayan Burak, üstü kapalı da olsa bu konuda ilk kez konuştu.

Milli Takım’da prim almadığını ve bunun da lafını etmediğini açıklayan Burak Yılmaz’ın vermek istediği mesajlar vardı. İşte üstü kapalı sözleri ve içerdiği mesajlar..

1- “ARDA’NIN SAVUNDUĞU ŞEY BAŞKADIR BENİ SAVUNMAMIŞTIR.”

Arda’nın, Burak Yılmaz’a prim verilmediği için Terim’le görüştüğü söyleniyordu. Burak, bunun böyle olmadığını anlatmak istedi. Buradaki detay şuydu...
Burak gibi Bilal Kısa’ya da prim verilmemişti. Staff ekibine de para dağıtılmış ancak malzemecilerin bir kısmına verilmemişti. Arda da, Burak için değil, Bilal ve malzemeciler için Fatih Terim ile görüşmeye gitmişti. Malzemecilerin prim almama konusunu araştırması ve konuşması da Fatih Terim’i kızdırmıştı.

2- “PRİM ALMADIM TEK BİR YERDE DE LAFINI ETMEDİM.”

Arda, Burak’ın isminin prim listesinde olmadığını kendisinden duymadı. Oysa Burak’ın Arda’ya gidip para almadığını anlattığı söylediği iddia edilmişti.
Gerçekte, Arda, Burak’ın prim almadığını antrenmanda şakalaşırken öğreniyordu. Arda, “Primi de aldın, artık bir yemek ısmarlarsın” dediğinde, Burak, “Kaptan almadım ama yine de ısmarlarım” diyordu.

Burak, önceki gün “Primin lafını etmedim” derken, Arda’ya konuyu şikayet amaçlı aktarmadığını anlatmak istiyordu.

3- “YERİ, ZAMANI GELİNCE BENİM DE SÖYLEYECEKLERİM VAR.”

Burak Yılmaz, Milli Takım’ın iki kritik maçı olduğu için detaylı açıklama yapmayacağını söyledi. Ancak ekledi, “Bu, söyleyecek şeyim yok anlamına gelmiyor. Yeri ve zamanı gelince konuşacağım.”

Bu iki önemli maç oynandıktan sonra Burak’ın, başta kampta Tümer Metin’i dövdüğü iddiası olmak üzere tüm konularla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.



4- “ARDA’NIN ANLATMAK İSTEDİĞİ BAŞKADIR. KİMSE SÖYLEMİYOR.”

Edinilen bilgilere göre, burada Burak’ın kast ettiği şu: Milli Takım malzemecilerinin prim almaması üzerine Arda Turan, Burak Yılmaz ve bazı futbolcular kendi aralarında para toplayıp bu isimlere verdi. Ancak teknik heyet ve idarecilerden habersiz bu davranış tepkiye yol açtı