A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda D Grubu’ndaki 5. ve son müsabakasında yarın Letonya ile karşılaşacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Metro Enerji Spor Salonu’nda yaptığı son antrenmanının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

- Jenerasyon değişikliği yaşıyoruz! -

Yeni bir süreç geçirdiklerini belirten Hidayet Türkoğlu, "Oyuncuların vermiş olduğu mücadeleden dolayı herkes gerçekten çok mutlu. Milli takımın emin ellerde olduğunu söylüyorlar. Bu, bizi mutlu ediyor. Jenerasyon değişikliği yaşıyoruz. Bizim için yeni bir süreç. Arkadaşlarımızın bu süreçte ellerine geçen fırsatları değerlendirmeleri bizi çok mutlu ediyor." dedi.

- Taraftarlarımızın da desteğiyle kazanmak istiyoruz! -

Galibiyet almak istediklerini söyleyen Türkoğlu, "Yarın, hem grup hem de diğer eşleşmeler açısından çok önemli bir maça çıkacağız. Tüm arkadaşlarımız, maçın ne kadar önemli olduğunun farkında. Yarın, taraftarlarımızın da desteğiyle iyi bir galibiyet almak istiyoruz. Letonya maçı, turnuvada ilerleyebilmek için bir fırsat. Oyuncuların hepsine başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

- Kazanıp Hırvatistan ile eşleşmek istiyoruz! -

Hırvaristan ile eşleşmek istediklerini belirten Hidayet Türkoğlu, "Hırvatistan Milli Takımı ile oyuncu kalitesi olarak aynı seviyedeyiz. Grupta 4. olursak eşleşeceğimiz İspanya ise oyuncu kalitesi olarak daha önde. Ama bu basketbol. Arkadaşlarımız, İspanya ya da Hırvatistan olsun son saniyeye kadar mücadele edeceklerinin bilincindeler. Gönlümüzden geçen yarınki maçı kazanıp Hırvatistan ile eşleşmek." ifadelerini kullandı.

- B planımız hiç olmadı! -

Ali Muhammed'in sakatlığı hakkında da konuşan Türkoğlu, "Ali Muhammed’in yokluğunda B planımız hiç olmadı. Bunu hiç düşünmedik. Ali Muhammed takımın bir parçası olmak istedi ama olmadı. Bu sakatlık, turnuva esnasında da gerçekleşebilirdi. Şampiyona öncesinde bu sakatlığın yaşanması başka bir arkadaş için iyi bir fırsat oldu. Şu ana kadar onun pozisyonunda oynayan arkadaşlar da gayet iyi işler yapıyorlar." dedi.