Çin'in Wuhan kentinede başlayacak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin ardından futbol dünyasında bütün gözler UEFA'ya çevrildi.

Bu hafta içinde oynanan PSG-Borussia Dortmund maçı seyircisiz oynanırken, ilerleyen tarihlerdeki UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları da ölümcül virüs nedeniyle ertelendi. UEFA, kendisine üye olan ülke federasyonlarıyla salı günü yapacağı telekonferansla birlikte 2020 Avrupa Şampiyonası ve UEFA'nın diğer organizasyonları hakkındaki kararını da verecek. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri de alınacak olan her kararla ilgili değerlendirmelerini şimdiden yapmaya başladığı öğrenildi. 

Öte yandan Milli Takımımızın 27 Mart'ta Slovenya ve 30 Mart'ta da Avusturya ile oynanacak olan hazırlık karşılaşmaları iptal edilebilir. Geçtiğimiz hafta alınan kararlar doğrultusunda bu 2 mücadelenin seyircisiz oynanacağı açıklanmıştı. Ancak Avrupa'da birçok ligde teknik adamlar ve futbolcuların korona virüse yakalanması nedeniyle TFF çekincelerini UEFA'ya bildirecek. UEFA'nın EURO 2020'yi erteleme kararı alması durumunda ise karşılaşmaların oynanmasına gerek kalmayacak.

TFF'nin bir diğer çekincesi ise İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan final için UEFA'ya çekincelerini iletecek olan Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, bu anlamda toplum sağlığının tehlikeye atılmasını istemiyor. 80 bin kişi kapasitesi bulunan stadyuma gelmesi beklenen 60 bin yabancı futbolseverin tek tek karantina altına alınmasının mümkün olamayacağı da UEFA yetkililerinde iletilecek.

Ayrıca TFF, Türkiye'ye gelen taraftarların karşılaşmaları izledikten sonra, Fethiye, Marmaris, Antalya, Bodrum ve Çeşme gibi gözde tatil noktalarına gittiğini de UEFA'ya hatırlatacak. Gündemdeki önemli konuları UEFA yetkilileriyle konuşacak olan TFF yönetimi, UEFA'nın alacağı her karar için B planı geliştirdiği ise çıkan haberler arasında.

Kaynak: Super Haber