Arsenal forması giydiği 2016/2017 sezonunda geçirdiği ayak bileği sakatlığı sonrası futbol hayatı bitme noktasına gelen 34 Santi Cazorla bu sezon başında katıldığı Villarreal'de gösterdiği performansla uzun aradan sonra yeniden milli takıma davet edildi.

İspanya Milli Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayacağı Faroe Adaları ve İsveç karşılaşmaları aday kadrosuna davet edildi. İspanyol futbolcu, milli davat alması hakkında ise şu ifadeleri kullandı; "Milli takıma seçildiğimi takım arkadaşlarım söyledi. İdmandan sonra adımı söyleyenleri duydum ama nedenini anlamadım. Sonra tebrik etmeye başladılar, sonra nedenini anladım. Hala inanamıyorum. Bütün acılarımı dindirdi, zor zamanımda yanımda olanlara minnettarım."

YÜRÜYEMEME TEHLİKESİ ATLATTI..

2016/2017 Sezonunda Arsenal forması giyerken geçirdiği bilek sakatlığı döneminde konuşan Cazorla, sakatlığıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "Bahçede oğlunla tekrar yürüyebilirsen, mutlu ol dediler. Az daha ayağımı kaybediyordum."

2012 yaz transfer döneminde İspanya Ligi takımlarından Malaga'dan İngiliz devi Arsenal'e transfer olan Santi Cazorla, geçirdiği sakatlık sonrası eski performansını bu sezon başında transfer olduğu La Liga ekiplerinden Villarreal'de yakalamıştı. Cazorla yeni takımıyla bu sezon çıktığı 45 maçta takımına 7 gol ve 11 asistlik performans sergiledi.

Kaynak:Sporx