Japonya karşılaşması öncesi Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Ufuk Sarıca, ilk maçların her zaman zor olduğuna dikkati çekerek, "Çok büyük bir turnuva. Burada olmaktan mutluyuz. En iyisini yapacağımızdan eminim, oyuncularıma güveniyorum." 

Gruptaki her takıma başarılarda bulunan Ufuk Sarıca, "İyi turnuva olmasını umuyorum. Özellikle sakatlık olmamasını diliyorum. Takımımızda sıkıntı yok. Sadece Wilbekin'in sakatlığı bulunuyor." 

Wilbekin'in sakatlığıyla ilgili konuşan Ufuk Sarıca, "Parmağında sorunu var. Son durumunu yarın sabah kontrol edeceğiz. Birkaç dakika oynayabilir ama emin değilim." 

Yarınki rakipleri Japonya'ya saygı duyduklarını belirten Ufuk Sarıca, "İyi bir takım. Agresif oynuyorlar. Özellikle hızlı oynamayı seviyorlar. Bunun üzerine çalıştık. Yarınki maçta en önemli anahtar, onların hızlı hücumlarını durdurmamız. Ama daha önemlisi oyuncularımızın ne yaptığı." 

Maçları oynayacakları Şanghay ile ilgili soruyu cevaplayan Ufuk Sarıca, "Her şey çok iyi ama Şanghay biraz sıcak. Çok trafik var." 

Ufuk Sarıca, maç öncesi Türk basketbolseverlere bir mesajının olup olmayacağı yönünde gelen soruya ise, "Turnuvaya hazırız, yarınki maça hazırız. Kazanmak istiyoruz. Hedefimiz ilk iki olacak. Belki biliniyor belki bilinmiyordur ama zor gruptayız. Eminim ki en iyisini yapacağız." cevabını verdi.

KAYNAK: TRT SPOR