Ankara ekibi, son olarak Hellas Verona'da oynayan ve kariyerinde Roma, Milan ve Atletico Madrid gibi takımlarda forma giyen 31 yaşındaki İtalyan kanat oyuncusu Alessio Cerci'yi transfer etti.


Ankaragücü, Cerci transferini sosyal medyadan ünlü film 'Godfather (Baba)' videosu ile duyurdu.

İtalya Serie A'da Roma'da yıldızını parlatan Cerci, 4 milyon euroya Fiorentina'ya, ardından 6.75 milyon euroya Torino'ya transfer olmuştu. Torino'da başarılı bir performans gösteren İtalyan yıldız, 2014 yılında 15 milyon euroya Atletico Madrid'in yolunu tutmuştu. Atletico'dan Milan'a giden Cerci, son olarak Hellas Verona'da forma giymişti.

YABANCI FUTBOLCUYA KARŞI ÇIKMIŞLARDI

Ankaragücü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yabancı sınırlaması getirilmesini önermişti. O açıklamada şu sözlere yer verilmişti;

"MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 'Milli Refleksi' destekliyor, kulüp olarak üretimden yana sportif çalışmaları hızlandırıp, altyapısı ve yetiştireceğimiz yerli futbolcularla milli ekonomiye katkı sağlayacak bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Bunun sağlanabilmesi için yabancı futbolcu sayısına kısıtlama getirilmesini diliyoruz. Yabancı futbolcu almak için milyonlarca döviz ve paramız dışarıya gidiyor. Oysaki yabancı oyuncu sayısına kısıtlama getirilse, enerjimizi ve ekonomimizi altyapılarımıza harcayabilsek, bu uygulama hem Türk futbolunun uluslararası arenada yükselişine, hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır."






Kaynak - Sporx