San Francisco ve New York yerel sağlık kurullarının aldığı karara göre o şehirlerdeki maçlara aşı olmayan herhangi bir kimse alınmayacakken, Irving de aşı olmadığı için New York'taki Brooklyn takımının kendi evindeki hiçbir mücadelede sahaya çıkamayacaktı. Fakat, Irving ile "part time" çalışmak istemediklerini duyuran Brooklyn yönetimi, aşı sorunu çözülme kavuşacağına kadar Irving'in kadroda yer almayacağını duyurmuştu.

ABD basınında çıkan son haberlere göre ise bazı kulüpler Irving için Brooklyn'in kapısını çalmaya hazırlanıyor. All-Star oyun kurucunun bir sene yedek beklemesindense başka bir şehirde tam zamanlı oynama ihtimali gündeme geldi ve, Ben Simmons'a alıcı arayan Philadelphia 76ers ve daha üst turlarda mücadele etmek için Luka Doncic'in yanına bir güç daha arayışında olan Dallas Mavericks ilk dillendirilen ihtimaller oldu.

Irving'in takasına çıkabilecek en büyük sorun olarak ise oyuncunun kontratındaki "bu sezon sonunda tek taraflı olarak sözleşmesini feshedebilir" opsiyonu. Eğer Irving, istemeyeceği bir takasın içerisine girerse gittiği kulüpten yazın ayrılabilir ve o takım önümüzdeki yaz eli boş kalabilir.

30 yaşındaki yıldız daha önce yaptığı açıklamada ise  Brooklyn'in alacağı karara saygı duyacağını ama oynayamadığı için takaslanması halinde emekli olacağını açıklamıştı.

KAYNAK: NTV SPOR.