NBA'de dün gece özel günlerden bir tanesiydi. MLK Gününde gecenin en dikkat çekici maçında Warriors, Cavaliers'ı 126-91 'lik ezici bir skorla yenmeyi başardı.

Taraftarı arkasına alarak hırslı bir başlangıç yapan Warriors, savunmadaki direnci ve hızlı hücum kombinasyonlarıyla ilk çeyrekte 37 sayı üretti. LeBron'un ilk çeyrekte etkisiz kalışı hücumda yapılan basit hatalar ile birlikte Cleveland 22 sayıda kaldı. 
37-22
İkinci çeyrekte LeBron performansını arttırsada Stephen Curry'nin kilit pasları ve  tüm oyuncuların skora katkı vermesiyle birlikte farkı açan Warriors ilk yarıyı 78-49 önde kapattı.

İkinci yarıda adeta Draymond Green rüzgarı esti. Cleveland hücümlarını kabusa çeviren Green yaptığı toplam 5 blokla çembere duvar ördü. LeBron'un bireysel çabası farkı indirmeye yetmedi. Duran,Curry ve Thompson ile hızlı sayılar bulan Warriors farkı 35 sayıya çıkardı ve karşılaşmayı 126-91 'lik ezici bir skorla kazandı.

Karşılaşmanın yıldızı tartışmasız 11 sayı, 13 ribaund ve 5 blokla Draymond Green oldu. Karşılaşmanın en skorer ismi 26 sayıyla Klay Thompson olurken Kevin Durant 21 sayı 6 ribaunt 5 asist, Stephen Curry 20 sayı ve 11 asistle double double yaparak karşılaşmayı tamamladı.

Cleveland'da LeBron James 20 sayı 8 ribaunt, Kyrie Irving 17 sayı, Kyle Korver 11 sayıyla karşılaşmayı tamamlarken, Kevin Love sakatlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkmadı.

Böylelikle geçtiğimiz sezon final serisinde 3-1 öndeyken seriyi veren ve bu sezon son saniyelerde yediği basketle rakibine kaybeden Warriors, intikamını 126-91 'lik ezici bir üstünlük ile aldı.