Bursaspor’un dün akşam yapılan Olağanüstü Genel Kurulu sonucu başkanlığa seçilen Ali Ay, bugün eski yönetimden görevi devraldı.

Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde eski Başkan Recep Bölükbaşı yer almadı. Bölükbaşı’nın yerine devir teslim törenine Mali Asbaşkan Kemal Güler katıldı. Ali Ay ve ekibini tebrik eden Güler, başarı diledi. Güler, "Yaklaşık 8 aylık yönetim sonucunda Bursaspor’u belirli bir noktaya getirdiğimiz sonuç olarak olmasa da takım olarak iyi bir takım bıraktığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki dönem eski yönetimden bir arkadaşımıza ihtiyaç olduğunda her zaman yanlarında olacağımızı belirtirim. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

PARSEKER: KENETLENİLMELİ

Olağanüstü Genel Kurul’da Divan Kurulu Başkanlığını yapan İlhan Parseker, Bursa şehrine ve Bursaspor’a yakışan bir genel kurul gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kongre geride kalmıştır. Mali anlamında Bursaspor’u zor günler beklemektedir. Yeni yönetime büyük görev düşmektedir. Mevcut seçilen yönetimin ardından kenetlenilmesi ve birlik beraberlik içerisinde Bursaspor’u hak ettiği yere getirmek gerekmektedir."

AY: MALİ TABLOYU DÜZELTMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mazbatasını İlhan Parseker’den alan yeni başkan Ali Ay ise, Bursaspor'un içinde bulunduğu mali tabloyu düzeltmek için çalışacaklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Dün akşam genel kurulumuzu yaptık. Çok şükür bir olay olmadı. Ben genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Kar kış demeden kongreye geldiler. Teveccüh gösterdiler. Diğer başkan adaylarını tebrik ediyorum. Çünkü bu cesaret işiydi. Medeni cesareti gösterdiler ve aday oldular.

Bizi çok zor günler bekliyor. Son 15 gün bizim için seçim arefesiydi. Bundan sonra 1.5 ay biz öncelikle mali tabloyu düzeltmek için uzun çalışmalar yapacağız. Allah’ın izniyle bu işin üstesinden geleceğiz ve rahat rahat maçlarımızı seyredeceğiz. Bursaspor hedefsiz bir takım değildir. Her sene şampiyonluğa oynaması gereken takımdır. Bunun için her şeyi yapacağız. İyi günler yakında. Allah Bursaspor’umuzun yanında olsun."