Ülkemizde transfer döneminin başlamasıyla birlikte Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş transfer çalışmalarına ve kadro planlamasına teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde hız kesmeden devam ediyor.

Siyah Beyazlı ekip alt yapısından genç oyuncuları kadroya monte etme çalışmalarını sürdürürken, takıma deneyimli oyuncuları da katma istiyor.

Levent Ümit Erol'un özel haberine göre; Adı bir süredir Galatasaray ve Kasımpaşa ile anılan Kayserispor'un 25 yaşındaki Ganalı futbolcusu Bernard Mensah, Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Sergen Yalçın ile çalışmak istiyor.

Siyah Beyazlı kulübünde Mensah'ı renklerine bağlamak istiyor. Kartal transferi bitirmeye çok yakın. 

Öte yandan Beşiktaş, Galatasaray'ın 26 yaşındaki Gabonlu futbolcusu Mario Lemina ile de ilgileniyor.

Deneyimli çalıştırıcı Sergen Yalçın'ın tatil olmasına ragnen gece gündüz oyuncu izlediği, kendisinin bildiği ve futbolumuzu bilen inandığı tecrübeli oyuncuları Beşiktaş'ın kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürdüğü yeni sezonda her kulvarda başarılı olacak bir kadro kurmayı hedeflediği öğrenildi.

MENSAH KİMDİR?

Futbolculuk kariyerine ülkesi Gana'nın Fetteh Feyenoord takımında başlayan Bernard Mensah Vitoria Guimaraes alt yapı ve A takım formalarını giydi. Daha sonra sırasıyla Atletico Madrid, Getafe, Kasımpaşa formaları giyen 25 yaşındaki futbolcu, 2019 yaz transfer döneminde La Liga ekibi Atletico Madrid'den Kayserispor'a 3.6 milyon euroya transfer oldu.

Hes Kablo Kayserispor forması ile bu sezon toplam 26 maçta forma giyen Mensah 5 gol 8 asistlik performans sergiledi.

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

LEMİNA KİMDİR?

Futbolculuk kariyerine Fransa'nın Lorient U19 takımında başlayan Mario Lemina, FC Lorient A takımına kadar yükseldi daha sonra sırası ile Marsilya, Juventus takımlarının formalarını terletti. İtalya Serie A devi Juventus'tan 2017 yılı yaz transfer döneminde Southampton'a 17.25 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu.

Galatasaray, 2019 Eylül ayında Premier Lig ekibi Southampton'dan Lemina'yı 1 milyon euro bedel ile kiralık olarak kadrosuna kattı.

Sarı Kırmızılı forma ile bu sezon toplamda 28 maçta görev alan Gabonlu futbolcu 1 gol ile takımına katkı sağladı.

SPORUN DİBİ ÖZEL HABER | LEVENT ÜMİT EROL