Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk,  UEFA Avrupa Ligi'nde Roma ile karşılaşacakları maç öncesi basına açıklamalarda bulundu.

"Bizim için çok önemli bir maça çıkıyoruz"

Bizim için çok önemli bir maça çıkıyoruz. Her maçtan önce aynı şeyi söylüyoruz ama bu maç sadece Başakşehir için değil Türkiye için de önemli. Bu sebeple motivasyonumuz çok fazla. Yarın da bunu sahaya yansıtmak istiyoruz. Hücumda iyi oyuncuları var, pozisyon verirseniz gol de yersiniz' demiştim ilk maçtan önce. Maçtan sonra da 'Roma'yı herkes yenebilir' demiştim. Gruptaki puan durumuna bakarsak herkes birbirini yenebiliyor.

"Yarın rekor kırmayı düşünüyoruz"

Şu anda son maçta sakatlanan Mahmut olmayacak. Uğur bir operasyon geçirdi, olmayacak. Ufak tefek sakatlıkları olan oyuncular için yarın karar vereceğiz. Kendimizden çok ülkemize gelen insanları düşünürüz. Aynı şeyi Roma takımı ve sporseverleri için de düşünüyoruz. Bu maç sportif anlamda çok önemli, ülke puanı için. Yarın rekor kırmayı düşünüyoruz. Burada birçok maçta çok seyirci oldu ama yarın tribünlerde rekor bekliyoruz. Şu anda Avrupa'ya katılan takımlar içinde en çok şansı olan takımız. Yarın sadece bizim taraftarlarımız değil, diğer taraftarlar da destek verecek.

Galatasaray maçında 3 ön libero ile oynaması hakkında

Kadrolar her zaman tartışılır. Siz televizyon başında bazı şeyleri görür ve karar verirsiniz. Türkiye Milli Takımı, Fransa ile deplasmanda oynadı. Benzer bir oyun oynamıştı takımımız ve maç bitince biz alkışladık. Taktiksel olarak sadece 11'i değil devamını da düşünürsünüz. Rakibimiz 3 stoperle çıkmıştı. 8 kişi merkezde vardı. 55-60 arası düşünüyorduk. Galatasaray genelde ilk devrede gol atan ve ikinci devrede çok gol yiyen bir takımdı. Maç sonunda taktiğimiz tuttu ve kazandık. 41 maç sonra bir takımı yendik." 

"İlk hedefimiz yarınki maçı kazanmak"

İlk hedefimiz yarınki maçı kazanmak. Yarın kazanırsak gruptan çıkıyoruz. Ondan sonraki durum da bizim için önemli. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Ondan sonraki hedefleri inşallah söyleriz."