Bir önceki analizimizde Alman Panzeri Jonathan Tah'dan bahsettik. Bu yazımızda ise Almanya'da bir Norveçli, 19 yaşındaki Joker Iver Fossum'dan bahsedeceğiz!

Futbola Strømsgodset alt yapısında başlayan Fossum, bu Ocak ayı transfer döneminde Almanya'nın Hannover takımına 2 Milyon Euro transfer bedeli ile transfer olup kendisini büyük kitlelere izletecek fırsatı buldu.

Strømsgodset takımında Avrupa Ligi elemelerinde 6 maçta forma giyen genç oyuncu henüz Hannover'da fırsat bulamadı. Ancak geçtiğimiz sezonlarda sergilediği performanslar ile kendini kanıtladı. Sahada 3 noktada etkili oynayabilen Fossum, kısıtlı kadrolar için alternatif bir oyuncu. Ofansif Orta Saha, Sağ-sol Kanat, ve Orta Sahada görev yapabilen bu genç yeteneğimiz oyun içinde en çok profesyonelliği ve tekniği ile göze çarpıyor!

Topla birlikteyken oyunu çok güzel okuyup takımın topu ileride oynamasına katkıda bulunan Fossum, topa hakimiyeti sayesinde mükemmel paslar çıkartabiliyor. Tek forvetli sistemlerde takımına gol bakımından çok iyi katkı sağlayabilen Fossum, tam bir pivot özelliklerine de sahip.

Çabukluğu, tekniği ve dribbling yeteneği ile topu çabukcak ileriye taşıyabilen bu yetenek Almanya'da kendini gösterip ileriki sezonlarda tanıdık bir isim olacaktır.

İver Fossum Kimdir?
    Doğum: 15 Temmuz 1996 (19 yaşında), Drammen, Norveç
    Boy: 1,8 m
    Şu andaki takımı: Hannover 96 (#18 / Orta saha)

    Iver Fossum ile ilgili videoya buradan ulaşabilirsiniz...