Sporun Dibi genç yetenek serimizin bir önceki (#7) yazısında Arsenal takımının dinamik orta sahası Mohamed Elneny'den bahsetmiştik. Bu hafta rotamızı İtalya Ligi'ne çevirdik. İşte karşınızda Pirlo'nun yeni veliahtı Bruno Fernandes!

Futbola ilk olarak Portekiz'in Bologna alt yapısında başlayan Fernandes, İtalyan takım Novara'nın ilgisini çekti oraya transfer oldu. Daha sonra Novara takımında sergilediği performans ile İtalyan futbolunun köklü takımlarından Udinese'nin dikkatini çekti ve genç yaşta italyan futbolunda söz sahibi olan takımlardan birine transferini gerçekleştirdi. 

Bruno Fernandes Udinese'de müthiş pas yeteneği ve birbirinden şık bilek hareketleri ile taraftarların sevgisini kazandı. Mükemmel oyun zekası sayesinde oyunu mükemmel kurgulayabilen Fernandes, orta saha ve ofansif orta saha da görev yapabiliyor. 21 yaşındaki genç yeteneğimiz, fiziksel açığını top ayağındayken yaptığı müthiş bilek hareketleri ile ani çalım atıp fiziksek mücadelelerden sıyrılarak gideriyor. Öldürücü paslarıyla takımının üstlünlüğünü tabelata göstermesine katkı sağlayarak çok büyük bir görevi üzerine alıyor...

Bruno Fernandes tıpkı İtalyan futbolunun efsane ismi Pirlo, gibi son zamanlarda ortaya çıkmış orta sahadaki regista pozisyonunda da forma giyebiliyor.

Regista* : Defansif oyun kurucunun bir nevi daha agresif versiyonudur. Burada agresiflikten kasıt, oyuncunun oyun kurma konusundaki serbestliğinin yanında, beklenmedik anlarda hücuma katkıda bulunarak takım arkadaşlarını gol yollarında topla buluşturmayı hedeflemesidir. Regista'yı topa rakipten daha fazla hakim olmayı amaçlayan takımlar için kullanmak nispeten daha uygundur.

Bruno Fernandes Kimdir?
    Bruno Miguel Borges Fernandes doğumlu, Portekiz vatandaşı futbolcu. İtalya Serie A takımlarından Udinese Calcio'nun formasını giyen oyuncu, Orta saha bölgesinde görev yapmaktadır. 
    Doğum: 8 Eylül 1994 (21 yaşında), Maia, Portekiz
    Boy: 1,73 m
    Kilo: 65 kg
    Kariyer başlangıç tarihi: 2012
    Şu andaki takımı: Udinese Calcio (#8 / Orta saha)

Bruno Fernandes'in yeteneklerinin gösterildiği videoya buradan ulaşabilirsiniz;