Sporun Dibi Genç Serimizin önceki inceleme yazısında Udinese'nin Pirlosu Bruno Fernandes'i incelemiştik. Bügünkü mercek odağımız ise Dinamo Zagreb'in 18 yaşındaki oyun kurucu genci Ante Coric.

Coric, henüz 18 yaşında olmasına karşın Dinamo Zagreb ilk 11'inde formasını kimseye kaptırmıyor! Mükemmel oyun vizyonu ve tekniksel yetenekleri ile Zagreb'in Ofansif Ortasaha formasını üzerine geçirmiş bulunmakta.

Coric, Orta Saha rolünde görev yapmasına rağman oyun içerisinde onu sıklıkla kanat oyuncuları ile yer değiştirirken görüyoruz. Bunun nedeni üstün dribbling yeteneği ve orta açma konusundaki hünerlerinden başka bir şey değil! Oyun kurucu pozisyonunda oynatıldığı zaman daima kadrodaki hedef adam olan Coric, bitirici paslarıyla takımının forvetlerine eşi benzeri bulunmaz gol fırsatları yaratıyor! Zayıf fiziği olmasına karşın çeviklilik avantajını mükemmel kullanan Coric, bireysel mücadelelerde tekniğini de işin içine katarak oldukça başarılı oluyor, aynı zamanda kapalı oyunlarda da bu yeteneğini sergileyerek adeta bir sihirbaz gibi takımını pozisyonlara itiyor.

Zagreb'in henüz takımda tutmak istediği bu yetenek için gelecek sezon Avrupa devlerinin kuyruğa gireceği kesin gibi...

Ante Coric Kimdir?
    Doğum: 14 Nisan 1997 (18 yaşında), Zagreb, Hırvatistan
    Boy: 1,72 m
    Kilo: 59 kg
    Şu andaki takımı: GNK Dinamo Zagreb (#24 / Orta saha)
    Ebeveynleri: Zdravka Ćorić, Miljenko Ćorić
    Kardeşleri: Josip Ćorić

Ante Coric'in yeteneklerinin sergilendiği videoya buradan ulaşabilirsiniz ;