Çin Süper Liginde bu sezon transfer rüzgarı esiyor.

Çin süper liginde ara transfer döneminde yaklaşık olarak 140 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Bu bedel Avrupanın önde gelen liglerinden İngiltere Premier Ligine 20 Milyon Euro dan fazla fark atarak ara transfer döneminde en fazla bonservis bedeli ödeyen Lig durumunda.

Ciddi bir atılımda olan Çin Süper Ligi'ne katılan en önemli isimler Chelsea'den Ramires, Roma'dan Gervinho, Inter'den Fredy Guarin ve Türk ekibi Trabzonspor'dan Stephane Mbia.

Jiangusu'nun Ramires için Chelsea'ye yaklaşık olarak 33 Milyon Euro, Hebei China Fortune Gervinho için yaklaşık 18 Milyon euro ve Mbia için Trabzonspor'a yaklaşık 4 Milyon Euro., Shanghai Shenhua Guarin için Inter'e yaklaşık olarak 13 Milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Bir diğer Çin ligi olan Çin 1. Ligi ara transfer döneminde en fazla bonservis bedeli ödeyen ilk 10 lig arasında yer alıyor.

Peki bu transferler nasıl gerçekleşiyor? Sporun Dibi farkıyla açıklıyoruz.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Çin Ligi ekiplerine transfer konusunda maddi destek sağlıyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in en büyük hedefinin Çin futbolunu dünyada önemli bir seviyeye getirmek olduğunu duyuruyoruz.

ÖZEL HABER/Levent Ümit Erol - Sporun Dibi