İngiltere Premier Lig'in 12. haftasında Londra derbisi oynandı. Emirates Stadı'nda Arsenal'in Tottenham'ı konuk ettiği mücadelenin 90 dakikası, 1-1 sona erdi.

Futbol açısından taraftarları tatmin eden bir oyunun ortaya konduğu ilk yarıda Tottenham, 32. dakikada Harry Kane ile öne geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısında Arsenal ataklarını sıklaştırdı. Önce Flamini Cazorla'nın yerine ikinci yarıya başladı, beklenen gol gelmeyince de 74. dakikada Wenger Gibbs'i oyuna sürerek, Campbell'ı kenara aldı ve taktiksel bir değişiklik yaptı.

MESUT ÖZİL ASİSTLERİNE DEVAM EDİYOR

Fransız hocanın hamlesi 77. dakikada sonuç verdi ve Gibbs ağları sarsarak takımına beraberliği getirdi. Bu golde asisti yapan Mesut Özil, 11. haftada 10. asistini yaparak takımını sırtlamayı sürdürdü. Türk asıllı oyuncu ayrıca, üst üste 6. hafta asist yaparak Premier Lig tarihinde bir ilke imza attı. Kalan dakikalarda ev sahibi ekibin baskısı yetmedi ve Londra derbisi 1-1 sonuçlandı.

Bu skorun ardından 5 hafta sonra kazanamayan Arsenal puanını 26 yaptı ve Manchester City'nin puan kaybı yaşadığı haftada liderlik şansını kullanamadı. Yenilmezlik serisini 10 maça çıkartan Tottenham ise 21 puana yükseldi ve 5. sıraya yerleşti.

Premier Lig'in 13. haftasında Arsenal deplasmanda West Bromwich ile karşılaşacakken, Tottenham ise evinde West Ham United'ı konuk edecek.