Cristiano Ronaldo'nun Sporting Lizbon döneminden hocası Fernando Santos, genç futbolcuyu Manchester United ile yapılan hazırlık maçında oynattığı için onu kaybettiğini söyledi.

2003 yılında henüz genç bir Sporting Lizbon oyuncusu olan Ronaldo, Fernando Santos'un onu Manchester United ile oynanan hazırlık maçında sahaya sürmesi üzerine iyi bir performans göstermiş ve  Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson'ın ilgisini çekmişti.

Isto É Gozar com Quem Trabalhar programında konuşan Portekiz Milli Takımı'nın teknik direktörü Fernando Santos, Cristiano Ronaldo'nun Newcastle United karşısındaki performansı sorulduğunda 18 yıl öncesine atıfta bulundu : 

"Bütün futbolcularıma Ronaldo'ya pas vermelerini söyledim. Onu Manchester United'a karşı oynatmam bir hataydı. Bu yüzden onu kaybettim."

Ronaldo'nun geçmişte Sporting'den, şu anda Portekiz Milli Takımı'ndan hocası olan Fernando Santos; Portekizli yıldızın azmini şu sözlerle anlattı.

"Cristiano Ronaldo, Sporting'de genç bir futbolcuyken bir gün onu aradım ve hava toplarında etkisiz olduğunu söyledim. Ertesi gün antrenmana gittiğimde dört, beş oyuncuyla birlikte oradaydı. Diğerleri orta açıyor, Ronaldo merkezde duruyordu ve daha yükseğe zıplamaya çalışıyordu."

KAYNAK : GOAL