Newcastle United'ın 29 yaşondaki sol bek oyuncusu Danny Rose, Premier Lig’i yeniden başlatma planlarına sert tepki gösterdi.

"Project Restart" adıyla anılan planlamayı, "Lanet bir şaka" olarak tanımlayan İngiliz futbolcu, futbolun yeniden başlamasıyla ilgili net bir itirazda bulunan ilk İngiliz oyuncu oldu.

Sosyal medya hesabı Instagram yayınında konuşan Rose, koronavirüs salgını nedeniyle 32 bin kişinin hayatını kaybettiği İngiltere’de futbolun son konuşulan konu olması gerektiğini dile getirdi.

Premier Lig yönetiminin 12 Haziran’da ligleri yeniden başlatmayı planlamasıyla ilgili düşüncelerini de dile getiren 29 yaşındaki İngiliz futbolcu şu ifadeleri kullandı; "Bu lanet bir şaka, yalan söyleyemem. Hükümet, futbolu ülkenin moralini yükseltmek için geri getiriyoruz diyor. Ülkenin morali umrumda değil. İnsanların hayatı risk altında. Sayılar büyük oranda gerilemeden futbol hakkında konuşulmamalı. Bu bir saçmalık"

İngiltere Millî Takımı’nda da zaman zaman forma giyen Rose, "Pazar günkü duyuruyu dinlemedim bile. İnsanların hasta olmasına üzülüyorum. Futbol şu anda çözülmesi gereken son konu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Goal.com