Arsene Wenger dünkü basın toplantısında Nijeryalı 17 yaşındakiKelechi Nwakali ve 16 yaşındakiSamuel Chukwueze ile 3 Milyon Pound'a anlaştıklarını açıkladı. Bu iki oyuncu geçen sezon Şili'de yapılan U17 turnuvasında çok başarılı olmuştu.

Wenger ara transferde sadeceMohamed Elneny ile anlaştıklarını başka transfer yapmayacaklarını açıkladı.

Arsenal'in Federasyon Kupası'nda bugün oynayacağı Burnley maçında iki hafta önce Basel kulübünden 5 milyon Pound'a transfer olan Elneny ilk 11'de yer alacak. Wenger, Elneny konusunda "Bizden başka kimse Elneny için transfer teklifinde bulunmadı. Bu nedenle 5 milyon Pound'a bu transferi gerçekleştirdik. İlk olarak Premier Lig'e çabuk adapte olup çalıştıktan sonra yeni bir Jean Tigana olmasını bekliyorum. Fizik olarak çok güçlü değil fakat Orta Doğulu futbolcular çok dayanıklı. Premier Lig'de orta saha oyuncularının top kapması çok önemli. Bunun için de dayanıklı olmaları gerekiyor. Elneny dayanıklı ve teknik bir oyuncu." sözlerini söyledi.

"HATIRLIYORUM TİGANA 63 KİLOYDU"

"Buna rağmen inanılmaz bir defansa dönük orta saha futbolcusuydu. Yarın Elneny Coquelin ile yan yana oynayacak. Burnley ve diğer takımlara karşı artık gençlerle kazanmak zorlaştı. Lig kupasında Sheffield Wednesday maçını farklı kaybettik (3-0). Bu nedenle sadece Arsenal olarak sahaya çıkıp maç kazanılmıyor."

Roma, Monaco, Sunderland, Bayer Leverkusen Debuchy için devreye girmiş haftalığının yüksek olması nedeniyle bu transferden vazgeçmişti.

kaynak: fanatik