Premier Lig ekiplerinden Watford forması giyen 31 yaşındaki deneyimli futbolcu Troy Deeney, futbol takımlarındaki eşcinsel oyuncuların toplumsal baskı nedeniyle kimliklerini gizlemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Britanya tarihinde gey olduğunu açıklayabilen tek futbolcu ise Justin Fashanu.

İngiliz oyuncu Deeney, futbolda çok sayıda gey oyuncu olduğunu fakat bu isimlerin üzerlerindeki baskı nedeniyle cinsel yönelimlerini açık edemediklerini düşündüğünü belirtti.

BBC'de yayımlanan Grounded with Louis Theroux isimli podcast programına konuk olan Deeney şu ifadeleri kullandı;

"Muhtemelen her takımda en az bir tane gey ya da biseksüel futbolcu vardır. Yüzde 100 varlar. Eşcinsel olan oyuncular, cinsel yönelimlerini açık eden ilk kişi olma sorumluluğundan korkuyorlar. Bence biri bunu açık ettiği zaman, diğerleri de peşinden gelecektir. Biri böyle bir açıklama yapsa, peşinden aynı hafta 100 kişinin daha bu açıklamayı yapacağından samimi bir şekilde eminim."

Eşcinsel sporcuları cinsel yönelimlerini özgürce ifade etmeleri konusunda çağrıda bulunan Troy Matthew Deeney; "Bence şu anki platform, gey olduğunu açıklamak isteyen sporcular için gayet ideal" derken, sporcuların kariyerlerini sona erdirdikten sonra bu açıklamayı yapmasını ise "Neden sporcular futbol, rugby ya da diğer sporlardaki kariyerleri bittikten sonra eşcinsel olduklarını açıklıyorlar merak ediyorum. Bu, tüm spor kariyeriniz boyunca taşımak için fazla ağır bir yük." sözleri ile değerlendirdi.

Öte yandan iki çocuk babası olan 31 yaşındaki Troy Deeney, 2010 yılından bu yana İngiliz ekibinin formasını giyiyor.

Kaynak: Goal.com