İngiltere Premier Ligi’nde Avrupa dışı pasaportu olan oyunculara çalışma iznini vermek için çok fazla zorlu şartlar sunuyor ve İngiliz futbolunun gelişimi için yabancı kuralını sıkı tutuyordu. Bu sistemin işe yaramadığının düşünülmesi üzerine İngiltere Futbol Federasyonu ilk olarak ilk 11’de en fazla 7 yabancı oyuncu sınırı üzerine çalışmalara başladı ancak bu çalışma izni zorluğunu hafifletmeyecek gibi.

Everton’da Niasse korkusu

Akhisar’dan Lokomotiv Moskova’ya transfer olan Niasse sergilediği futbolla Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Adı ilk olarak Chelsea ile anılan Niasse için çalışma izni alamama korkusu mavileri bu transferden vazgeçirdi.

Everton, devre arasında 17.9 milyon euro’ya Lokomotiv Moskova’dan transfer ettiği Oumar Niasse için çalışma izni baş vurusunu yaptı ancak henüz bir cevap alamadı.

Everton eğer golcü oyuncusuna çalışma izni çıkmazsa ne yapacağını düşünüyor. Yönetimin kendi içinde düşündüğü tek çözüm ise eki kulübüne kiralık göndermesi.

Emenike izni aldı, sahaya çıktı

West Ham United’in Fenerbahçe’den kiraladığı Emanuel Emenike yeni kulübü için çalışma izni aldı ve hafta içinde sahaya çıktı.