Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin teknik adamı Pep Guardiola, La Liga ekiplerinden Real Madrid'in Kevin De Bruyne'yi transfer etmek istemesi durumunda Perez ile bir telefon görüşmesi yapabileceğini ifade etti.

De Bruyne'nin İspanyol ekibine transfer olacağı yönündeki iddialara gülen Guardiola, Post United' a yaptığı açıklamada, "De Bruyne, Real'de oynayabilir mi? Florentino Perez'in bunun için beni araması gerekecek" yorumunda bulundu.

Manchester'ın genç oyuncusu Phil Foden hakkında da övgü ile bahseden teknik direktör Pep Guardiola, "Foden çok iyi bir oyuncu. Yakın zamanda patlayacak. Sözleşmesinde serbest kalma maddesi yok, bu yüzden onu almakta zorlanacaksınız. Benimle müzakare etmek zorundasınız" şeklinde konuştu.

Oyuncularının yeteneklerini övmekte bir sakınca görmeyen Guardiola, buna karşın kendi oyunculuk dönemi hakkında ise oldukça tedbirli davrandı. Johan Cruyff'un Rüya Takım'ının bir parçası olan Guardiola, "23 ya da 24 yaşında en iyi durumumdaydım. Yavaş bir orta saya oyuncusuydum, şut çekemezdim, top süremezdim, yüksek toplarda zayıftım ve çabuk değildim. Barcelona'nın oyun stili bana yardımcı oldu. Bazen eski maçlarımı seyrediyorum da şu an şakacıktan bile oynamazdım. Şimdiki futbolcular antrenman teknolojisi, fizyoterapistler ve doktorlar sayesinde çok daha iyi hazırlanıyorlar" yorumunda bulundu.

Kaynak: Goal.com