İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’un teknik direktörü Jurgen Klopp, Arsenal’i 5-1 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu ve Mohamed Salah ile Roberto Firmino arasındaki penaltı pozisyonuyla ilgili konuştu.

Anfield Road’da oynanan mücadeleyi 5-1 kazanan lider Liverpool, kritik bir galibiyet elde ederken Brezilyalı forvet Firmino hat-trick yaparak takımını sırtlayan isim oldu.

Maçtan sonra basın mensuplarına konuşan Klopp, Salah’ın kazandığı penaltı vuruşunu hat-trick yapması için Firmino’ya kullandırdığı pozisyonla ilgili “Salah’ın gol atmayı ne kadar çok istediğini hepiniz biliyorsunuz. İkinci penaltıda da topun başına onun geçmesi gerekirdi. Hat-trick yapması için Firmino’ya izin verdiğinde az kalsın ağlayacaktım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan henüz her şeyin bitmediğini söyleyen Alman çalıştırıcı, “Taraftar liderliğin keyfini sürecek ama dünyanın en akıllı adamı olmasam da, şampiyonluk yarışının bittiğini düşünecek kadar da aptal değilim. Aralık ayında değil, ligin sonunda kaç puanda olduğunuz önemli” dedi.

Liverpool’a galibiyeti getiren golleri Firmino (3), Sadio Mane ve Mohamed Salah kaydetti. Arsenal’in maçtaki tek golü ise Ainsley Maitland Niles’ten geldi.

Premier Lig’de 20 hafta sonunda 54 puanla zirvede bulunan Liverpool, en yakın rakibi Tottenham’a 9 puan fark attı. Henüz 20. maçını oynamayan Manchester City ise 44 puanla üçüncü sırada.